Close sidebar
Close sidebar

Fostii mari campioni ai Romaniei trag un semnal de alarma asupra situatiei critice in care a ajuns sportul romanesc. 60 de sportivi au semnat o petitie adresata presedintelui si premierului

Marii sportivi romani au semnat un apel pentru salvarea sportului românesc', adresat preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloş şi Parlamentului României. 60 de fosti mari sportivi ai Romaniei trag un semnal de alarma cu privire la situatia critica in are a ajuns sportul.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Scrisoarea a pornit de la locul ocupat de Romania la Jocurile Olmpice in acest an: „ Cu locul 47 ocupat de delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Rio, sportul românesc a înregistrat cel mai slab rezultat din întreaga istorie a participării sale la Olimpiadele moderne", se menţionează în scrisoare, potrivit adevarul.ro.

O alta problema semnalata in acest apel este "abandonarea educaţiei fizice şi a sportului la periferia preocupărilor factorilor decizionali, cu efecte dramatice la nivelul tinerei generaţii şi al sănătăţii întregii populaţii”, lucru care „situează deja România în topul european al obezităţii"

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"Ne-am hotărât să strângem rândurile şi să tragem acest disperat semnal de alarmă, solicitându-vă o întâlnire, pentru a examina împreună situaţia-limită a sportului românesc şi pentru a căuta căi şi soluţii de îndepărtare a erorilor care au condus la criza actuală'', se mai afirmă în documentul semnat de 60 foşti mari sportivi.

Printre cei care au semnat petitia se numara: Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin, Ilie Nastase, Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Cristian Gaţu, Georgeta Andrunache, Ana Maria Branza, Ion Tiriac sau Nicolae Munteanu.

Lista completa AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI