Cu câteva zile în urmă s-a aflat că Gabriel Zahiu, fostul fotbalist de la Steaua, s-a stins din viață pe data de 20 noiembrie 2023. Gabriel Zahiu a fost coechipier cu Iordănescu, Marcel Răducanu, Dudu Georgescu și alții, la Steaua București. 

Doliu în sportul românesc!

Gabriel Zahiu s-ar fi stins din viață la doar trei zile după ce a împlinit 67 de ani. Cel care a anunțat decesul a fost Dan Tulpan, fost jucător și președinte de la Gloria Buzău.

”Am auzit c-ar fi murit Gabi Zahiu, în Suedia. Sunt greu de aflat informații, n-avea pe nimeni pe-acolo, suferea cu inima”, a spus Dan Tulpan, potrivit  Welovesport.

În acest moment, trupul lui Gabi Zahiu s-ar afla de mai bine de două luni la morga spitalului din Suedia unde a decedat. Cei doi nepoți ai săi fac demersurile necesare în vederea repatrierii trupului și pentru a-l îngropa creștinește, acasă, la Buzău.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Procedura este una complicată. Se pare că în momentul în care a ales cetățenia suedeză, fostul fotbalist ar fi fost nevoit să renunțe la cetîțenia română.

Cea mai apropiată rudă a lui Gabi Zahiu este sora sa din România, în vârstă și bolnavă, care nu poate fi transportată. Este nevoie de o procură specială din partea femeii pentru ca nepoții să poată ridica trupul fostului fotbalist de la morgă și a-l aduce înapoi cu o mașină în România, la Buzău.

Cine a fost Gabriel Zahiu?

Gabriel Zahiu s-a născut pe 17 noiembrie 1956. A fost fotbalist la Gloria Buzău și Steaua București. Alături de echipa bucureșteană a câștigat două titluri naționale (1976 și 1978), și două Cupe (1976 și 1979).  

În cadrul cupelor europene a jucat cu Steaua împotriva unor echipe precum FC Bruges, Barcelona, ​​AS Monaco, FC Nantes, Young Boys Berna, Standard Liege.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si