“Este foarte lunga acuzatia mea: participatie improprie la complicitate la delapidare. Trebuie sa ma lamuresc si eu. Nu exista nicio reluare, este vorba despre cursul firesc al oricarui dosar”, a spus Adriean Videanu.

Fostul ministru a tinut sa precizeze ca Interagro a platit cel mai mare pret pentru gazele pe care le-a luat, in aceleasi conditii, dintre toti consumatorii de pe piata.

Adriean Videanu a stat aproximativ o ora la DIICOT, el fiind citat de procurori pentru a fi audiat in dosarul "Romgaz-Interagro”, in care se reface ancheta, dupa ce rechizitoriul prin care omul de

afaceri Ioan Niculae, Videanu si alte persoane din conducerea companiei Interagro trebuiau sa fie trimisi in judecata a fost infirmat inainte de a fi trimis in instanta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii DIICOT reiau actele procedurale in acest dosar si cheama la audieri toate persoanele vizate in cauza, pentru a le aduce la cunostinta acuzatiile si probele noi din cauza in care, initial, faptele au vizat interventii la Romgaz pentru ca firma Interagro sa primeasca preferential gaze la preturi mici.

Printre persoanele care vor fi audiate, miercuri, la DIICOT sunt Mircea Marin, administrator Interagro, si fostii secretari de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban, Dan Victor Alexandru si Viorel Palasca, au precizat sursele citate.

Ioan Niculae este eliberat conditionat din 15 iulie, dupa ce a executat din aprilie 2015 o parte din pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul "Mita la PSD".

In dosarul “Romgaz-Interagro”, procurorii au inceput sa faca cercetari dupa ce au documentat activitatea infractionala si au pus sub urmarire penala, in ianuarie 2012, 40 de persoane, printre care angajati cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, precum si reprezentantii unor firme din Bucuresti, intre care si patronal Interagro, Ioan Niculae.

Acestia au fost acuzati de complot si subminarea economiei nationale, intrucât au pus in pericol sistemul energetic national, producând un prejudiciu de 126 de milioane de dolari SNGN Romgaz SA si bugetului de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si