Close sidebar
Close sidebar

Fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu stia despre dezinfectantii diluati. El ar fi fost informat de SRI cu privire la afacerea Hexi Pharma de anul trecut

Fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu a primit cel putin o informare de la SRI despre nereguli la dezinfectantii Hexi Pharma, potrivit unor surse citare de news.ro. Intrebat despre acest lucru, Banicioiu a precizat ca atunci cand a primit o astfel de informare a dispus verificari.

Alexandra Chiric,


DISTRIBUIE
acest articol

Fostul ministru al Sanataii a primit o informare de la SRI care cuprindea informaţii despre neregulile găsite la dezinfectanţi de la Hexi Pharma care se foloseau atunci în Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, au precizat sursele citate.

Nicolae Banicioiu a spus ca nu poate sa confirme sau sa infirme daca a primit informari de la SRI, dar poate sa spuna ca atunci cand primea informatii despre nereguli în spitale, dispunea sa fie facute controale. Sursele medicale au aratat ca intr-adevar, ministrul Sanatatii a trimis, în februarie 2015, Corpul de control la spitalul din Cluj-Napoca, dar ca atunci nu s-ar fi luat nicio masura.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Banicioiu a precizat ca, în perioada în care a fost ministru al Sanatatii, au fost doua controale nationale, inclusiv în cazul dezinfectantilor folositi, iar în unele cazuri au fost retrase substante dezinfectante, dar nu poate sa spuna de la ce firma erau.

“Eu nu pot sa spun daca am primit sau nu informari de la SRI pentru ca nu este legal.

Acum nu mai am acces la arhiva si la actele din Ministerul Sanatatii, dar ce pot sa va spun este ca, în momentul în care primeam orice fel de informatie, de oriunde, am dispus controale în spitale. Au fost doua controale mari, nationale, inclusiv pe dezinfectanti. Am retras loturi de dezinfectanti. Nu stiu daca erau sau nu Hexi Pharma pentru ca nu exista doar aceasta firma pe piata. Mai sunt si alte firme”, a declarat Nicolae Banicioiu, pentru News.ro.

Comisia SRI anunta, în 25 mai, ca la nivelul SRI au fost si sunt în derulare mai multe cazuri de securitate nationala (operatiuni informative) în problematica infectiilor nosocomiale si intraspitalicesti, din care au rezultat date si informatii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, în sine, “un caz de securitate nationala”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI