Fostul senator Dan Şova a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la patru închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul "CET Govora". Procesul lui Șova a fost unul dintre multele dosare rejudecate de la zero în urma unei decizii a Curții Constituționale privind completurile de judecători.

Citeste si: Procurorii DNA au reținut 4 persoane care eliberau certificate false COVID în schimbul a 300 de euro

În același dosar, fostul director al CET Govora Mihai Bălan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. 

Dan Șova, condamnare mai aspră după reluarea procesului de la zero 

Fostul ministru al Transporturilor în guvernarea PSD a fost condamnat inițial la 3 ani de detenţie, în 2018, însă a fost eliberat după 6 luni, ca urmare a anulării sentinţei pe baza unei decizii a CCR privind nelegalitatea constiturii completelor de 5 judecători ale ÎCCJ.

Citeste si: Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja, eliberați din închisoare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dosarul lui Dan Șova a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016.

Procurorii îl acuzau pe Dan Şova că, în intervalul 2011-2014, ar fi primit 100.000 de euro de la un denunţător pentru a îşi folosi influenţa pe lângă directorul de atunci al centralei de energie termică pentru ca Mihai Bălan să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

“De menţionat este faptul că, încheierea unor astfel de contracte de consultanţă nu-şi găsea justificarea, întrucât, la acea vreme, centrala de energie termică CET Govora SA dispunea de un departament juridic în care îşi desfăşurau

activitatea 6 jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi”, spunea DNA, menţionând că prejudicial adus CET Govora ar fi fost de 1,3 milioane lei.

Citeste si: Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora!

Dan Șova, salvat de la arestare prin votul colegilor din Parlament

În aprilie 2015, Dan Şova a fost salvat de colegii săi din Parlament, după ce, în şedinţa de plen a Senatului, a primit 79 de voturi pentru arestare şi 67 împotrivă.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă senatorii ţineau cont de Constituţie, care prevede că hotărârile se adoptă cu majoritate simplă, atunci Dan Şova rămânea fără imunitate. Numai că parlamentarii au luat în considerare propriul regulament şi statutul, care precizează că este nevoie de majoritate absolută, adică jumătate plus unu din totalul senatorilor. 

La momentul votului din Senat, Dan Șova a fost surprins de jurnaliști în timp ce săruta mătăniile pentru a fi apărat de arestarea iminentă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si