„Se confera titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti domnului Helmuth Duckadam in semn de recunoastere pentru promovarea si sustinerea sportului romanesc.(...) Este supranumit Eroul de la Sevilla, dupa ce in finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a aparat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso si Marcos, avand o contributie enorma la castigarea trofeului de catre Steaua Bucuresti, care a castigat meciul cu 2-0”, se arata in proiectul de hotarare.

Helmuth Duckadam a facut primii pasi in fotbal in comuna natala, la echipa Semlacana, in 1974, debutand apoi ca portar la Constructorul Arad, in Divizia C trei ani mai tarziu. in 1982 ajunge la Steaua Bucuresti, unde se impune treptat ca titular.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

In acelasi sezon in care reuseste performanta de pe stadionul Sanchez Pizjuan din

Sevilla, cariera de fotbalist a lui Duckadam este intrerupta din cauza unui anevrism care a impus o interventie chirurgicala la  bratul drept, astfel ca trebuie sa iasa din fotbalul de performanta la doar 27 de ani.

In 2008, fostul portar a fost decorat de presedintele Romaniei cu Ordinul Meritul Sportiv pentru rolul avut in castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua Bucuresti, in 1986.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si