Fostul premier din Marea Britanie a declarat că a făcut greșeli în timpul pandemiei, când se afla la guvernare. Boris Johnson regretă deciziile luate, care au condus, mai mult sau mai puțin, la suferință și s-au soldat cu pierderea de vieți omenești.

"Îmi pare profund rău pentru durerea, pierderea şi suferinţa acelor victime şi a familiilor lor", sunt cuvintele de regret ale fostului premier din Marea Britanie.

Premierul regretă deciziile luate în timpul pandemiei

Boris Johnson a fost premierul din Marea Britanie pe perioada pandemiei provocate de virusul COVID-19, mai exact între 2019-2022. 

În anul 2022, Boris Johnson a demisionat după ce a fost implicat în mai multe scandaluri. Unul dintre conflictele în care a fost implicat s-a datorat unor filmulețe din perioada pandemiei, în care premierul, împreună cu alți oficiali petreceau, în ciuda restricțiilor impuse și respectate de cetățenii din Marea Britanie.

Boris Johnson in timp ce merge costum cravata verde

Boris Johnson

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Implicarea lui Boris Johnson în mai multe scandaluri a condus la deschiderea unei anchete care a avut ca scop evaluarea modului în care premierul a gestionat criza produsă de coronavirus, inclusiv reticenţa sa de a declara carantina, dar și capacitatea de a înțelege sfaturile și datele oferite oamenii de ştiinţă.

Audierile lui Boris Johnson au început și vor dura două zile, relatează news.ro.

Boris Johnson a declarat că regretă unele decizii luate în timpul pandemiei, în timp ce se afla la conducere. Fostul premier a mărturisit că îi pare rău că deciziile luate au provocat suferință și au condus, în anumite cazuri, la deces.

Citește și: Florin Cîțu a ajuns la DNA miercuri dimineață. Acesta este citat în dosarul vaccinurilor anti-Covid. ,,Adevărul o să iasă la suprafață, am încredere în justiție"

Boris Johnson vorbeste la telefon birou aglomerat

Boris Johnson regretă deciziile luate în timpul pandemiei

[Sursa foto: Facebook]

"Pot să spun că înţeleg sentimentele victimelor şi ale familiilor lor şi îmi pare profund rău pentru durerea, pierderea şi suferinţa acelor victime şi a familiilor lor. Au existat lucruri pe care am fi putut să le facem diferit? În mod incontestabil. Dar n-aş putea să le enumăr acum în faţa dumneavoastră într-o ierarhie", ar fi declarat Boris Johnson.  

Pandemia provocată de COVID-19 în Marea Britanie a ucis peste 230.000 de oameni și a provocat infectarea a milioane de persoane. În acea perioadă, Boris Johnson a devenit premierul țării care a avut unul dintre cele mai mari bilanțuri de decese din lume, din timpul pandemiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si