Trump, care este acuzat că a incitat violenţele produse la Capitoliu de pe 6 ianuarie, nu a format un grup de avocaţi care să îl apere în cel de-al doilea proces de demitere, a transmis NBC.

Fostul preşedinte al SUA nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senat

Totodată, Trump nu are o strategie clară de apărare juridică. Senatorii democraţi şi, probabil, un număr de republicani, speră să îl condamne pe Trump, iar apoi să voteze pentru a-i interzice să mai devină preşedinte.

Nepregătirea pentru proces corespunde cu comportamentul din această lună al lui Trump, care nu prea a mai avut o activitate legată de preşedinţie.

Trump locuieşte în prezent în staţiunea Mar-a-Lago din sudul Floridei, unde a plecat miercuri, după ce a refuzat să participe la învestitura lui Joe Biden.

Duminică, Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, a declarat că nu îl va reprezenta la proces, având în vedere că a susţinut un discurs la acelaşi miting la care a vorbit şi Trump, înainte de asaltul împoriva Capitoliului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Giuliani a făcut apel în timpul demonstraţiei la ”un proces prin luptă”, încurajându-i pe susţinătorii lui Trump să preseze Congresul să inverseze victoria electorală a lui Biden.

Citeste si: Donald Trump i-a lăsat o scrisoare în Biroul Oval lui Joe Biden

Trump locuieşte în prezent în staţiunea Mar-a-Lago din sudul Floridei, unde a plecat miercuri, după ce a refuzat să participe la învestitura lui Joe Biden

Fostul primar al New York City a declarat la o emisiune Tv că a fost ”martor”, ceea că îl împiedică să îl apere pe Trump la proces.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că se va coordona cu managerii inculpării din Senat în următoarele câteva zile.

”A trebuit să aşteptăm ca Senatul să fie în sesiune”, a spus Pelosi.

Senatorul democrat Dick Durbin, a declarat, joi, la NBC, că nu este clar dacă procesul va fi unul complet, cu dovezi şi martori, sau unul rapid.

Durbin a notat că citarea martorilor ar putea să nu fie necesară pentru că, ”pe lângă faptul că suntem jurişti, am asistat la această infracţiune”.

Citeste si: Donald Trump vrea să înființeze un nou partid


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si