Se pare că decizia Tribunalului Botoșani de eliberare condiționată este una definitivă.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani”, se arată în hotărârea Tribunalului Botoșani.

Magistrații Judecătoriei Botoșani au decis, în 30 iulie, eliberarea lui Nichita, însă decizia putea fi atacată. Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în 2020, de judecătorii Tribunalului București și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.

De ce a fost condamnat la închisoare fostul primar al Iașiului

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis condamnarea fostului primar de Iaşi Gheorghe Nichita la cinci ani şi două luni de închisoare, fiind acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un deținut condamnat pentru crimă deosebit de gravă a încercat să evadeze la centrul de vaccinare

Gheorghe Nichita

[Sursa foto: botoseanul.ro]

Gheorghe Nichita și-a urmărit ilegal fosta amantă

A fost, astfel, acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă Adina Samson, inclusiv când aceasta părăsea localitatea. De asemenea, el fusese acuzat că ar fi luat mită 7 milioane de lei, dintr-un contract de 70 milioane de lei al primăriei pe care o conducea.

Citeste si: Femeie condamnată la 9 ani de închisoare cu executare după ce a lovit un poliţist pe motocicletă

Gheorghe Nichita a stat închis în Penitenciarul din Iași de pe data de 5 august 2020 și a fost eliberat astăzi, pe data de 19 octombrie 2021. Pe 29 septembrie 2020 magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si