Close sidebar
Close sidebar

Fostul primar al unui mare oraș din România a decedat. Ce s-a întâmplat cu acesta

Fostul edil al Iașului, Constantin Simirad, s-a stins luni din viață. Acesta era infectat cu virusul Sars-Cov-2 și se afla internat în secția ATI a spitalului Parhon.

Andreea Bolocan,

Constantin Simirad a murit [Sursa foto: avereabisericii.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urmă cu o săptămână, Simirad fusese internat la ATI

Constantin Simirad s-a stins la vârsta de 79 de ani și fusese internat pe 21 martie 2021 la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, fiind confirmat cu COVID-19.

Citeste si: S-a dat startul înscrierilor pentru anul şcolar 2021- 2022, în învățământul primar

O altă tragedie pentru familia lui Constantin Simirad

Familia Simirad a mai trecut printr-un deces la sfârșitul anului trecut. Atunci nora politicianului a decedat la doar 53 de ani.

Cine a fost, de fapt, Constantin Simirad

Citeste si: Proteste ample la Timișoara din cauza restricțiilor împotriva COVID-19

Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coţuşca (judeţul Botoşani). El a absolvit cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi (1965). A lucrat ca profesor de matematică la Liceul din Dorohoi (jud. Botoşani) (1965-1968). În anul 1968, a fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh.

Asachi” din Iaşi, ajungând până la gradul didactic de conferenţiar doctor. Între anii 1973-1975, a fost detaşat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în matematică.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Constantin Simirad [Sursa foto: avereabisericii.ro]

Simirad a fost cel mai longeviv edil pe care Iașul l-a avut vreodată. Acesta s-a retras din viața publică din cauza unor probleme de sănătate. În prezent, primarul Iașului este Mihai Chirica.

Consntantin Simirad a deținut funcția de primar al Iașului în mandatele 1992, 1996 și 2000, iar in noiembrie 2003 a fost numit prin decret prezidențial în funcția de Ambasador al României în Cuba.

Pe data de 28 martie 2008, Comitetul Executiv al PSD Iași l-a desemnat pe fostul primar drept candidat la conducerea Consiliului Județean Iași. În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, Constantin Simirad a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, obținând 36,50% din totalul voturilor valid exprimate.

Totodată, în martie 2013, UNPR a anunțat că Simirad va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași, sub sigla Uniunii, în tandem cu Tudor Ciuhodaru, care va candida pentru primăria municipiului Iași.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI