Close sidebar
Close sidebar

Fostul sef al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, arestat preventiv pentru 25 de zile

Curtea de Apel Brasov a decis, marti, arestarea preventiva pentru 25 de zile a fostului sef al Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu, dupa ce procurorii au facut recurs la hotarârea Tribunalului care l-a plasat in arest la domiciliu. Cancescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, dupa ce in campania electorala din 2012, in calitate de presedinte al PNL Brasov, a primit mita de la trei persoane pentru a le pune pe pozitii eligibile pe lista de candidati pentru CJ.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Magistratii Curtii de Apel Brasov au admis, marti, recursul procurorilor in cazul fostului sef al Consiliului Judetean (CJ) Brasov Aristotel Cancescu. Acesta se afla, de joi, in arest la domiciliu in locuinta sa din Râsnov, unde acesta si-a amenajat un spatiu pentru mai multe specii de pasari, cai, caprioare si cerbi.

Procurorii DNA Brasov au dispus, miercuri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Cancescu, pentru luare de mita (trei infractiuni) si de abuz in serviciu in forma continuata, relateaza News.ro.

De asemenea, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru Claudiu Coman, la data faptelor consilier judetean, acuzat de complicitate la luare de mita si instigare la abuz in serviciu in forma continuata.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Totodata, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Cristian Emil Ciuca, la data faptei director al Directiei investitii, urbanism si amenajarea teritoriului; Radu Petru Ispas, la data faptei administrator public al judetului Brasov; Aurelia Popescu, la data faptei director economic executiv in Consiliul Judetean Brasov, toti pentru abuz in serviciu in forma continuata, precum si fata de Razvan Iosif, la data faptei administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la abuz in serviciu,

in forma continuata.

Procurorii arata ca, ”in contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian, in calitate de presedinte al filialei judetene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, constând in suma totala de 105.000 lei si angajarea unor anumite persoane in Agentia Judetene de Dezvoltare Durabila, pentru ca in schimb sa ii puna pe cei trei pe pozitii sigur eligibile pe lista de candidati pentru Consiliul Judetean Brasov”.

Potrivit anchetatorilor, una dintre cele trei persoane este Claudiu Coman, care atunci era sef de campanie electorala si consilier judetean.

Aristotel Cancescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov timp de 16 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI