Instanta a respins cererea de schimbare a incadrarii juridice, a constatat ca legea penala mai favorabila pentru Catalin Voicu este Codul penal de la 1969 si l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a constatat ca aceasta fapta este concurenta cu cea pentru care Voicu a fost condamnat, in 2013, la sapte ani de inchisoare si a dispus ca fostul senator sa execute pedeapsa cea mai grea, de sapte ani de inchisoare.

Instanta a mai dispus ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales in organele puterii de stat, precum si dreptul de a ocupa o functie publica, pe o perioada de trei ani de la data executarii pedepsei principale.

Instanta a mentinut liberarea conditionata a lui Voicu pentru pedeapsa de sapte ani de inchisoare, decisa in februarie 2016, dupa ce fostul senator a executat aproape trei ani de inchisoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Judecatorul a mentinut masura confiscarii de la Voicu a sumelor de 200.000 de euro si 119.000 de lei.
Prin aceeasi decizie, instanta a dispus ca Voicu, impreuna cu ceilalti inculpati din dosar, sa plateasca societatii Servicii Energetice Moldova despagubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalent a aproape 1.4 milioane de euro.

Sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o deciziei definitiva in acest dosar.


Catalin Voicu a fost trimis in judecata in acest dosar in noiembrie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat de complicitate la abuz in serviciu, fapta pe care a comis-o in perioada in care era consilier la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale.

In aceeasi cauza sunt judecati Nicolae Coroianu, la data faptelor director general al SC Electrica SA, pentru abuz in serviciu, Petru Andronache, fost director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova, pentru complicitate la abuz in serviciu, Radu Dan Floarea, actionar majoritar la SC Tech Safety SA, si Ion Dumitru Maruta, actionar si administrator al aceleiasi firme, ambii acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2004-2005, Catalin Voicu, folosindu-se de functiile de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, a intervenit la directorul Electrica din acea perioada, Nicolae Coroianu, si la directorul economic sa acorde contracte firmei Tech Safety pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare Electrica, Electrica Serv si SISE Moldova aveau produse pe stoc peste necesar si la preturi supraevaluate de la acelasi furnizor.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si