Desi nu a vrut sa vorbeasca despre gestul sau ca sa nu fie interpretat ca unul de imagine, Adrian Orza a accepatat acum sa dezvaluie ce pasi a trebuit sa urmeze pentru a reusi sa o adopte pe Cristina, dar si ce frumos i s-a schimbat viata de cand micuta a intrat in familia lui.  

Cristina a fost parasita la nastere, in urma cu cinci ani. Adrian Orza a declarat pentru adevarul.ro ca a vazut-o la doar cateva zile dupa nastere si s-a decis pe loc sa o adopte.



"A fost dragoste la prima vedere", a spus el. Procesul de adoptie a durat 2 ani si a fost unul destul de dificil. Nu a vrut sa vorbeasca despre asta pentru a nu fi interpretat ca un act de imagine, dar acum a acceptat sa vorbeasca despre asta pentru a-i incuraja si pe altii sa adope un copil.

"A fost un sentiment spontan faţă de micuţa Cristina pe care o văzusem în momentul respectiv şi sentimentul ăsta e absolut special. Atât de special încât în clipa de faţă, dincolo de faptul că ea reprezintă pentru mine şi familia mea centrul Universului, a născut în mine ideea că e fiica mea 101 la sută. Eu nu o privesc ca pe o adopţie, ci ca pe un dar de la Dumnezeu. Am vorbit după aceea cu toţi prietenii mei care au copii, spunându-le cât de înălţător sentimentul de a primi de la Dumnezeu în grijă un astfel de copil.
Dincolo de frumuseţea şi fericirea întâmplării în sine, e şi o mare responsabilitate pentru că aceşti copii au o sensibilitate aparte şi trebuie să ai o mult mai mare iubire decât dacă ar fi copilul tău
”, a declarat fostul viceprimar.

"Ne străduim să îi oferim în primul rând iubire. Tot Universul meu s-a schimbat de când i-am văzut ochişorii prima dată. Nu aş fi sigur că dacă aş mai avea un copil aş putea să îl iubesc la fel de mult cât o iubesc pe ea”, a mai mărturisit Orza.


"Eu am adoptat pe vechea lege. Procedurile, deşi am înţeles că s-au mai simplificat, încă sunt complicate pentru că cel mai important lucru pentru un copil născut este să simtă imediat dragostea unei familii, indiferent cât de perfecţionate sunt serviciile statului care au în grijă aceşti copii părăsiţi, ele nu pot înlocui căldura pieptului unei mame sau mângâierea unui tată. Ar trebui găsite soluţii legislative care să scurteze timpul în care copilul stă în grija statului, nu neapărat pentru că e neperformant, ci pentru că nu poate înlocui această dragoste sufletească şi lipsa acestor sentimente lasă în sufletul acestor copii urmele acestei sensibilităţi aparte, care se va descoperi mai târziu. E nevoie ca aceste proceduri să dea cât mai repede o familie acestor copii. Vedeţi, noi suntem preocupaţi de câinii comunitari, de tăierea animalelor pentru hrană şi vorbim foarte puţin despre subiectul ăsta. Eu am constatat că există o reticenţă de a vorbi despre acest subiect, dar intrând în spiritualitatea gestului şi a întâmplării o să constaţi că acel copil pe care îl adopţi seamănă de fapt cu tine şi e o chestiune extrem de spirituală şi o legătură cu Dumnezeu aproape intrinsecă”, a explicat fostul viceprimar.

Citeste mai mult aici

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si