Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, a jucat la echipa națională de tineret a Afganistanului. Nu au fost dezvăluite alte detalii despre momentul în care a murit. De la recucerirea talibanilor a capitalei Kabul, mii de oameni s-au îndreptat disperați spre aeroportul Capitalei, în timp ce statele occidentale se grăbesc să-și evacueze cetățenii și colegii afgani.

Citeste si: UPDATE- MAE: Al doilea zbor al aeronavei Forţelor Aeriene. Încă un român evacuat din Kabul

Scene dramatice pe aeroportul din Kabul

Luni au apărut imagini dramatice care arată sute de oameni care aleargă alături de un avion Boeing C-17 al forței aeriene americane în timp ce acesta se deplasa pe o pistă. Unii oameni au fost văzuți agățați de avion sau prinși în trenul de aterizare.

Unul dintre cei aflați pe trenul de aterizare al aparatului era  Zaki Anwari,  fost internațional de tineret în Afganistan.

Citeste si: Un fotbalist a murit la 19 ani în Italia după ce a contractat virusul Sars-CoV-2

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rapoartele mass-media locale au spus că cel puțin două persoane au căzut și au murit după ce aeronava a decolat, potrivit BBC News. Forțele aeriene americane au confirmat, de asemenea, că rămășițe umane au fost găsite în trenul de aterizare al unei aeronave după ce a ajuns în Qatar.

Citeste si: Una dintre vedetele Afaganistanului a reuşit să părăsească ţara

Într-o declarație publicată pe Facebook, Direcția Generală pentru Educație Fizică și Sport din Afganistan a adus un omagiu lui Anwari. „Să se odihnească în cer și să se roage lui Dumnezeu pentru familia sa, prieteni și colegii de sport”, a transmis organismul sportiv.

Mii de oameni și-au exprimat condoleanțe pe rețelele de socializare. „Plecarea lui este o durere mare”, a scris un utilizator pe Instagram. „Amintirea ta îmi este întotdeauna dragă”, spune un membru al familiei, potrivit BBC.

Aproximativ 4.500 de soldați americani se află sub controlul temporar al aeroportului internațional Karzai din Kabul, capitala Afganistanului. Talibanii îi blochează pe afgani să intre în aeroport fără documente de călătorie- încercând să nu permită evacuarea unui număr mare de cetățeni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si