Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropierea unui oraş din Serbia, la circa 60 de kilometri sud de Belgrad. Atacatorul este un tânăr de 21 de ani, pe nume Uroš B., care a fost prins vineri dimineață, scrie publicația sârbă Blic. Atacul a avut loc ieri, 4 mai, la o zi după atacul elevului de 13 ani în școala din Belgrad.

Atacatorul ar fi fiul unui ofițer al armatei sârbe

Uroš B., tânărul care a ucis 8 oameni și a rănit alți 13, la Mladenovac, în Serbia, a fost prins vineri de dimineață, la scurt timp după ora 8, când forțele de poliție puternice l-au localizat și arestat lângă Kragujevac, potrivit Kurir. Peste 600 de membri ai forțelor speciale sârbe au fost desfășurați pentru a-l căuta pe suspect, potrivit radiodifuzorului public RTS, iar autoritățile au desfășurat elicoptere și camere de termoviziune. Au fost angajate toate unitățile speciale ale poliției, inclusiv o unitate antiteroristă, o unitate de elicoptere și forțe de poliție din orașele Belgrad și Smederevo. Kurir scrie că martorii masacrului au povestit că Uroš este fiul unui ofițer al armatei sârbe care lucrează la Statul Major din Belgrad.

Uroš B. - tânărul care a ucis 8 oameni și a rănit alți 13

Uroš B. - tânărul care a ucis 8 oameni și a rănit alți 13

[Sursa foto: Kurir]

Fotografiile împărtășite de minister îl arată pe ministrul de interne Gasic la fața locului. Ministerul de Interne a confirmat pentru CNN că tratează acest incident ca pe un act de terorism intern, dar nu a precizat mai multe detalii, potrivit CNN.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Un adolescent din Bosnia a amenințat că va copia atacul armat din Belgrad. Polițiștii l-au reținut

Masacrul a avut loc joi seara la ora 23.00, potrivit Ministerului de Interne al țării- al doilea atac armat în masă din țară în doar două zile. Totul a început în curtea unei școli din Mladenovac, unde atacatorul s-a certat cu un polițist. Uros i-a ucis acolo pe polițistul de 20 de ani, pe sora acestuia și pe o altă persoană neidentificată, și alți nouă oameni, apoi a fugit.

Cea mai tânără victimă ucisă are 15 ani

Atacatorul  se afla într-un vehicul împreună cu alte două persoane și a coborât înainte de a deschide focul cu o armă automată în satul Dubona, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de capitala sârbă Belgrad, potrivit postului N1, afiliat CNN, și postului public de televiziune RTS. El a fugit apoi de la fața locului, înainte de a deschide ulterior focul în satele Mali Orasje și Sepsin. Toate cele trei localități se află în municipiul Mladenovac din Serbia.

Un ofițer de poliție și sora acestuia se numără printre cei uciși, potrivit presei locale. Imaginile arată ambulanțe care trec prin puncte de control deservite de forțe de securitate înarmate și mașini de poliție care blochează drumurile din apropiere. Pe autostrada dintre Dubona și capitala sârbă Belgrad, mașini de poliție se aliniază pe marginea drumului, în timp ce ofițerii efectuează o percheziție la primele ore ale dimineții.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Totul a început în curtea unei școli din Mladenovac, unde atacatorul s-a certat cu un polițist.

Totul a început în curtea unei școli din Mladenovac, unde atacatorul s-a certat cu un polițist.

[Sursa foto: Kurir]


Acest lucru are loc la o zi după ce țara balcanică a fost zguduită de vestea că un băiat de 13 ani a deschis focul asupra colegilor de clasă la o școală din capitala Belgrad. Acest schimb de focuri de armă s-a soldat cu moartea a cel puțin opt copii, precum și a unui agent de securitate.

Până săptămâna aceasta, împușcăturile în masă erau rare în Serbia, în ciuda ratei ridicate de posesie de arme de foc din această țară. Serbia are cel mai ridicat nivel de posesie de arme de foc pentru civili din Europa și al cincilea cel mai ridicat din lume- o moștenire a anilor de conflict din anii 1990.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si