Autoritățile din orașul kenyan Eldoret au îndepărtat statuile a trei campioni olimpici după ce "operele de artă" au fost ridiculizate pe scară largă și descrise ca fiind „penibile” și o „glumă prost făcută”.

Statuile atleților din Kenya, "o caricatură"

Statuile au fost dezvelite înaintea ceremoniei de joi prin care se acordă localității Eldoret statutul oficial de oraș, potrivit BBC.

Cu toate acestea, rezidenții locali din Kenya au spus că statuile seamănă foarte puțin cu sportivii pe care se presupune că îi reprezintă.

Eldoret este cunoscut drept „casa campionilor”, deoarece se află în centrul Văii Riftului, de unde provin cei mai mulți dintre sportivii campioni la atletism din Kenya.

Criticile aduse pe rețelele de socializare au făcut ca statuile să fie îndepărtate peste noapte, înainte ca președintele William Ruto să desemneze oficial localitatea Eldoret ca oraș.

Orașul a dezvăluit săptămâna aceasta mai multe lucrări artistice, inclusiv trei statui ale sportivilor, precum și alte monumente precum un știulete de porumb și o fântână de lapte.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Toate acestea trebuiau să reprezinte moștenirea sportivă și agricolă a zonei și au fost ridicate în diverse intersecții sau sensuri giratorii strategice din localitatea kenyană.

Dar operele de artă și-au atras imediat un val de critici pe rețelele sociale, devenind rapid motiv de revoltă pentru cetățenii din Eldoret.

"E o rușine să spui că asta e statuia lui Kipyegon", a scris un utilizator pe X, cu referire la sportiva Faith Kipyegon, deținătoarea recordului mondial al 1500 de metri. 

O situație identică s-a petrecut cu statuia lui Eliud Kipchoge, legendarul maratonist kenyan. "Este o glumă. Cine a făcut statuia asta nu va junge în rai", a scris un comentator pe X/Twitter.

Alte statui de care orașul Eldoret a scăpat chiar a doua zi după inaugurare:


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si