Close sidebar
Close sidebar

FOTO EXCLUSIV! Am fost acasa la Klaus Iohannis! Aici a copilarit cel care conduce azi Romania! Si tot aici a trecut pe langa moarte! "Ne-am speriat toti, am crezut ca nu se mai ridica de jos. Daca era altul, putea sa fie mort”

Presedintele Klaus Iohannis este foarte legat de casa din satul Bradu a bunicilor din partea mamei, in care a copilarit.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Foarte legat de locurile in care a copilarit, presedintele Klaus Iohannis a pastrat o stransa legatura sentimentala cu casa din satul Bradu, localitate aflata la 20 de kilometri de Sibiu. In aceasta casa ridicata in 1754 actualul sef al statului a stat o buna perioada de timp in copilarie, fiind locul natal al mamei lui, Susanne.

Casa din Bradu a bunicilor lui Iohannis a fost ridicata in 1754 Bunicul lui Klaus, Gyor, a murit in 1988, iar imediat dupa Revolutie, cand parintii lui Iohannis au plecat in Germania, au luat-o cu ei si pe bunica presedintelui, luand si decizia sa vanda intreaga proprietate din Bradu.

Astazi, in locul rudelor lui Iohannis, casa este ocupata de o familie care se ingrijeste cum trebuie de incinta, renovarea cladirii- foarte rezistenta- fiind facuta doar la nivelul varuitului.

In rest, totul este exact asa cum aranjasera bunicii lui Iohannis la vremea lor: poarta mare si impunatoare, care uneste cele doua corpuri de cladire, sura in spatele curtii, bucataria de vara, fantana functionala, in plus fiind doar un centru ad-hoc de vanzare a buteliilor.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

In curtea casei, langa depozitul de butelii, se afla si azi fantana care era sa-l omoare pe Klaus Iohannis Conform declaratiilor actualei proprietare, Iohannis a mai trecut pe aici, in ultimii ani, foarte nostalgic dupa vremurile copilariei, plimbandu-se prin incinta si amintindu-si ce facea cand era mic si crestea in casa veche de mai bine de doua secole.

Familia care locuieste acum in casa a pastrat totul asa cum era pe vremea in care aceasta apartinea bunicilor lui Klaus Iohannis De altfel, intr-una dintre aceste descinderi in casa din Bradu, cand Iohannis era deja primar al Sibiului, actualul presedinte a trecut pe langa moarte, pentru ca incercand sa scoata apa din put a fost lovit peste cap de manerul de la fantana: "Ne-am speriat toti, am crezut ca nu se mai ridica de jos.

A zacut cateva minute lesinat. Am vrut sa chemam salvarea, insa cand sa formam numarul a deschis ochii si s-a ridicat de jos. Nu credeam ca e atat de puternic si de rezistent. Daca era altul, putea sa fie mort”, a povestit intamplarea un vecin din Bradu, dupa ce Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI