La 12 kilometri de Reghin, acolo unde s-a si nascut Carmen Lazurca, pe 2 noiembrie 1960, se afla satul Santu, localitatea natala a parintilor actualei prime doamne a tarii. Inainte sa se mute la Sibiu, parintii lui Carmen, Ioan (1914-2010) si Georgeta Lazurca, au lasat mostenire Doinei Lazurca, ruda prin alianta cu ei, casa de la numarul 97.

novalue

Casatorita cu verisorul bun al lui Carmen, decedat acum 7 ani, femeia are doar cuvinte de lauda la adresa familiei Iohannis, pe care o stie foarte bine.

Ioan si Georgeta Lazurca, parintii lui Carmen Iohannis, la nunta lor

"Tatal lui Carmen, unchiu' Ion, cum ii spuneam noi, a fost blanar, om tare asezat si bogat, muncea de dimineata pana seara. A avut un necaz mare de la meserie, ca s-a imbolnavit rau de la tratarea pieilor si au fost nevoiti sa-i scoata un plaman, dar a trait apoi pana la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea si noua ca a jucat fotbal in tinerete, era fruntea satului pe teren!", povesteste tanti Doina in exclusivitate pentru WOWbiz.ro. Ioan si Georgeta Lazurca, parintii lui Carmen Iohannis, la nunta lor Stabilizarea din 1947, cand toata tara a luat-o de la zero, iar fiecare roman mai putea detine in medie doar 150 de lei noi, l-a lovit in plin pe tatal lui Carmen, care a pierdut un cufar intreg cu bani, pe care i-a facut insa la loc in nici doi ani!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 

Carmen Iohannis si tatal ei, Ioan

Carmen Iohannis si tatal ei, Ioan Mama lui Carmen, Georgeta, este cu aproape 20 de ani mai tanara ca sotul ei, iar nunta lor a fost un eveniment memorabil in zona, meseria rentabila de blanar asigurandu-i lui Ioan toate cele necesare unei petreceri ca-n povesti.

Carmen Iohannis in tinerete, alaturi de mama Georgeta

Carmen Iohannis in tinerete, alaturi de mama Georgeta Despre doamna Georgeta, mama primei doamne a tarii, tanti Doina marturiseste ca a fost printre putinii care i-au spus lui Klaus, cand acesta inca nu era primar, ca va ajunge "om mare". "Matusa a crezut mereu in el, ii spunea ca va ajunge departe... Acum e la Sibiu, are grija Carmen de ea, e si bolnava, deh, ca la batranete. Carmen a angajat doua femei care stau mereu cu ea, sa nu-i lipseasca nimic, sa se ingrijeasca de ea!", marturiseste tanti Doina, care sta astazi in casa parinteasca a familiei lui Carmen Iohannis alaturi de fiul ei, Marius, de sotia si de copiii acestuia. In casa din Santu a parintilor lui Carmen Iohannis locuiesc azi rudele.

In casa din Santu a parintilor lui Carmen Iohannis locuiesc azi rudele

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si