Politicienii prezintă tot mai des stadiul lucrărilor de la Podul Suspendat de la Brăila, și promit că acesta va fi inaugurat în această vară.

Podul Suspendat de peste Dunăre de la Brăila- cel mai scump proiect de infrastructură din România

Lungimea podului măsoară 1.974 de metri, din care, deschiderea centrală se întinde pe 1.120 de metri. Aici se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila și 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Astfel, lungimea drumului principal Brăila- Jijila are 19,095 de kilometri, iar drumul de legătură cu DN22 Smârdan- Măcin măsoară 4,328 kilometri.

Citește și: Un pod CFR din Târgu-Ocna stă sprijinit în propte de lemn! Compania susține că nu există pericol de prăbușire

De asemenea, podul este al treilea din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii.

Citește și: VIDEO- Podul provizoriu, construit peste râul Someș, s-a fisurat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Drumul Expres Galați- Brăila a ajuns la un stadiu fizic de 50% în ceea ce privesc lucrările de construcție, iar compania a început turnarea asfaltului. 

Citește și: Pod închis la trei zile după inaugurare

Circulația pe Podul Suspendat de peste Dunăre de la Brăila ar putea începe din această vară

Sorin Grindeanu a anunțat pe contul său de Facebook că, în zona girației de la km 1+524 a început turnarea asfaltului pe primii 300 de metri.

Citește și: VIDEO- Podul din Bonțida, inaugurat de 3 zile, a crăpat

Și Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila a adus detalii despre lucrările podului, pe contul său de Facebook, alături de mai multe fotografii:  „Am mers în vizită pe şantierul celui mai mare proiect de infrastructură al României, Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul peste Dunăre este aproape gata. Asfaltarea podului este în plină desfăşurare, iar zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la termen. Odată încheiată această etapă, vor urma testele de rezistenţă şi finalizarea tuturor detaliilor la pod. Dacă totul se desfăşoară conform planului, deschiderea parţială a traficului ar putea avea loc curând. La final de an ar putea fi deschisă circulaţia şi pe restul drumului”.

Citește și: VIDEO- Plajele pescărești- din ce în ce mai puține pe litoralul românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si