Momentele emoționante și sfâșietoare în același timp s-au petrecut astăzi, în timp ce președintele rus, Vladimir Putin, sărbătoarea opt ani de la invadarea Crimeei printr-un concert în stil nord-coreean. 

În urma violențelor declanșate după invazia rusă în Ucraina, 109 copii au murit și cel puțin 130 au fost răniți, potrivit unui raport al Procuraturii Generale ucrainene.

800 de civili au fost uciși

De la începutul conflictului, aproape 800 de civili au fost uciși, peste o mie au fost răniți și peste 3 milioane de oameni au fugit din țară, conform datelor ONU.

Citeste si: Cum a decurs convorbirea telefonică între Macron și Putin. Președintele francez îi cere „ridicarea asediului și acces umanitar”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere în continuare țărilor occidentale să închidă spațiul aerian ucrainean, pentru a proteja civilii. 

Rușii au sărbătorit „Ziua reunificării Crimeei”

În timp ce soldații ruși pier pe capete în războiul din Ucraina și civilii se adăpostesc de bombe, la Moscova și Sankt-Petersburg au loc concerte. Rușii, în frunte cu Vladimir Putin, au sărbătorit astăzi, 18 martie, „Ziua reunificării Crimeei”.

Citeste si: În ce punct au ajuns negocierile dintre Rusia și Ucraina

La evenimentul organizat pe un stadion de fotbal au fost prezenți peste 200.000 de oameni, printre care și Vladimir Putin. 

Tot astăzi, pe 18 martie, în Rusia a ou fost rganizate mai multe mitinguri-concerte, în care cetățenii au sprijinit „operațiunile speciale” din Ucraina. 

Rușii celebrează anexarea Crimeei, fiind cea de-a opta aniversare.

Totodată, participanții sprijină Armata Rusă în ceea ce privește cucerirea Donbasului.

Sărbătoarea rușilor se desfășoară sub trei sloganuri generale: ”Pentru lume”, ”Pentru Rusia” și ”Pentru președinte”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si