Avalanșă în Munții Rodnei. Mai multe persoane au fost surprinse de aceasta. Un turist polonez de 40 de ani, tată a doi copii de 12 și 14 ani, și-a pierdut viața.

Montană ar trebui să tragă un mare semnal de alarmă în zona respectivă pentru că există risc mare de avalanșă pe toți versanții” ne-a declarat șeful echipei Salvamont Borșa, conductor câine avalanșă Nicoară Timiș.

Citește și: VIDEO-UPDATE- Grup de turiști străini, surprins de o avalanșă în Munții Rodnei. O persoană a murit

Grup de turiști străini, surprins de o avalanșă în Munții Rodnei. O persoană a murit

Un grup de turişti veniți din străinătate a fost surprins, joi, 23 februarie, de o avanlanşă produsă în Munţii Rodnei. Din primele informaţii, se pare că o persoană a murit şi alte două sunt dispărute. Potrivit Salvamont România, o avalanşă s-a produs în masivul Rodnei, zona Borşa. Un grup de turiști străini a fost suprins de o cantitate mare de zapadă care s-a desprins în zona unde aceștia se aflau. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Avalanșă de ultim moment în România. Drum complet blocat

În zonă, pentru salvare intervin Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD și Salvamont Borșa, și Jandarmeria Maramureș.

De asemenea, salvatori de la mai multe servicii din cadrul Salvamont organizează echipele de căutare.

Salvatorii intervin inclusiv cu un câine special antrenat pentru căutare în avalanşă.

Citește și: Elicopterul SMURD a intervenit de urgență pentru a salva o turistă accidentată la schi

Avalanșă de ultim moment în România. Drum complet blocat

Un drum din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost complet blocat. Două avalanşe s-au produs în zonă în urmă cu puțin timp.

Drumul comunal dintre Rodna şi Valea Vinului, judeţul Bistriţa-Năsăud,  este complet blocat, vineri, după producerea celei de-a doua avalanşe în zonă. Mai multe echipaje intervin, iar autorităţile recomandă şoferilor evitarea traseului.

Citește și:  Deszăpezire cu pătura. Locul unde câțiva asistați sociali au ieșit la deszăpezit fără utilaje

„O nouă avalanşă a avut loc pe drumul comunal dintre localităţile Rodna şi Valea Vinului. Comitetul Local pentru situaţii de Urgenţă Rodna intervine cu două utilaje pentru o nouă degajare a zăpezii în vederea reluării circulaţiei în condiţii normale”,  a transmis ISU Bistriţa-Năsăud. 

Citește și: VIDEO- Temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale spre jumătatea lunii martie. Anunțul meteorologilor/ Val de aer polar până la finalul săptămânii

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si