Medicul ginecolog, acuzat de ucidere din culpă

Dosarul în care este cercetat doctorul a fost inițiat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. Ulterior, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, ierarhic superior din cauza „complexității cauzei”, potrivit surselor judiciare. 

Pe numele medicului Virgil Burciu a început urmărirea penală, acesta fiind cercetat într-un caz de ucidere din culpă.

O femeie de 45 de ani a murit pe patul din spital, în urma unor intervenții făcute de doctor. 

Autoritățile cercetează totodată și cauza care a dus la decesul pacientei, dacă întreruperea de sarcină a fost făcută în mod legal, mai exact sarcina să nu fi depășit a 14-a săptămână. Se fac verificări și în ceea ce privește modul în care ginecologul din Ploiești și-a făcut meseria. 

Procurorii au solicitat o serie de expertize medico-legale pentru a vedea care sunt consecințele în urma rezultatelor.

În mod paradoxal, medicul ginecolog este liber, nu s-a impus nicio măsură preventivă pe numele său și acesta nu are nici interdicția de a-și practica meseria. 

Citeste si: VIDEO- Tinere mutilate la un celebru lanț de clinici estetice românești

Tragedia s-a produs în urmă cu un an

Mai exact, în septembrie 2020, într-un cabinet particular situat la parterul unui bloc din Ploiești. Este locul în care profesează medicul Burciu. 

O pacientă de 45 de ani s-a prezentat la cabinetul doctorului, însoțită de fiica și soțul ei, pentru a efectua o întrerupere de sarcină.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Imediat după intervenție, femeia a spus că se simte rău, iar medicul a lăsat-o să stea în pat să își revină. Între timp, doctorul a părăsit clinica pentru a-și conduce acasă asistenta, potrivit surselor apropiate anchetei.

Citeste si: Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la închisoare. Câți ani va executa acesta

Când a revenit la clinică, a găsit pacienta în stop cardio-respirator. Abia atunci a cerut ajutor la Ambulanță. 

Manevrele de resuscitare au fost în zadar. Femeia a fost declarată decedată, totul întâmplându-se de față cu familia sa. 

Medicul ginecolog în cabinetul căruia a murit o femeie imediat după chiuretaj, liber să profeseze în continuare! Doctorul, acuzat de ucidere din culpă

Magdalena Cîlțaru (dreapta), pacienta decedată, alături de fiica ei, Adelina (stânga)

[Sursa foto: Facebook.com]

Tot surse din anchetă spun că în momentul în care familia i-a cerut socoteală medicului, acesta a scos din buzunar suma de 500 de lei, vrând să returneze banii familiei pentru intervenția la care a fost supusă pacienta. 

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Scena a fost filmată cu telefonul mobil. În cadru apar inclusiv angajații Serviciului de Ambulanță, dar și un polițist. 

Medicul Virgil Burciu a mai fost condamnat în trecut

În anul 2015, doctorul a primit o condamnare de un an și șase luni de închisoare cu suspendare deoarece lua bani de la paciente în schimbul unui avort la cerere. În acea perioadă, medicul Virgil Burciu lucra la Spitalul din Vălenii de Munte. 

Citeste si: „Doctorița săracilor” a fost răpusă de coronavirus. Ultimul mesaj, pe care l-a transmis înainte să moară, este cutremurător

VIDEO- Adelina Cîlțaru, fiica victimei: „Mă mint că da, mi-e bine... Dar nu mi-e bine deloc!”

Adelina Cîlțaru, fiica victimei, a acordat un interviu pentru Știrile Kanal D, la un an după tragedia în care și-a pierdut mama.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si