Lionel Messi și Argentina, câștigătoarea Cupei Mondiale, au reușit o dublă, fiind desemnați sportivul și echipa anului la Premiile Laureus World Sports, scrie  BBC.

Messi, fericit pentru premiul câștigat

Messi, în vârstă de 35 ani, a fost căpitanul Argentinei, a marcat de șapte ori și a câștigat Balonul de Aur, în timp ce țara sa a câștigat Cupa Mondială 2022 din Qatar, în decembrie.

El este primul sportiv care a câștigat premiul pentru echipă și cel individual în același an. 

Sportiva anului i-a revenit sprinterului jamaican, Shelly-Ann Fraser-Pryce. Ea a câștigat titlul mondial la 100 de metri feminin la Campionatele Mondiale de atletism din Oregon în iulie, devenind prima persoană care a câștigat cinci medalii de aur într-o probă individuală de atletism la aceste campionate.

Citește și: EXCLUSIV: Mircea Croitoru, aur pentru România, la European Open de judo la Varșovia/ ”Ne antrenăm cam de 10-11 ori pe săptămână”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Messi, în vârstă de 35 ani, a fost căpitanul Argentinei, a marcat de șapte ori și a câștigat Balonul de Aur

Messi, în vârstă de 35 ani, a fost căpitanul Argentinei, a marcat de șapte ori și a câștigat Balonul de Aur

[Sursa foto: Leo Messi - Instagram]


"Este o onoare specială", a declarat atacantul lui Messi, de la Paris St-Germain.
"Mai ales că premiile Laureus World Sports Awards sunt la Paris în acest an, orașul care mi-a primit familia de când am venit aici în 2021. Vreau să le mulțumesc tuturor coechipierilor mei, nu numai de la echipa națională, ci și de la PSG- nu am realizat nimic din toate acestea de unul singur și sunt recunoscător că pot împărtăși totul cu ei", a mai spus acesta.

Sportiva anului a fost desemnată Shelly-Ann Fraser-Pryce 

Aurul lui Fraser-Pryce la 100 de metri a venit la 13 ani după primul său premiu, iar sportiva de 36 de ani are mai multe titluri mondiale la sprint decât orice alt atlet. Ea a alergat de șapte ori sub 10,7 secunde la 100 m în 2022, cu trei mai mult decât precedentul record pentru o sprinteră într-un an calendaristic.

Sportiva anului a fost desemnată Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Sportiva anului a fost desemnată Shelly-Ann Fraser-Pryce.

[Sursa foto: Shelly-Ann Fraser-Pryce - Instagram]

"Am fost încântată să fiu nominalizată alături de atâtea atlete inspirate, iar să câștig acest premiu, votat de unii dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, este pur și simplu uimitor", a declarat ea.

"Este a șasea oară când sunt nominalizată la această categorie, așa că a ține în sfârșit statueta Laureus în mâinile mele este una dintre cele mai mari onoruri din cariera mea", a mai declarat sportiva.

Citește și: Joe Biden, mesaj după decesul lui Pele: „O legendă a fotbalului”

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Mijlocașul lui Manchester United și al Danemarcei, Christian Eriksen, a câștigat premiul Comeback of the Year, după ce s-a prăbușit pe teren din cauza unui stop cardiac în timpul Euro 2020, în timp ce numărul doi mondial în tenisul masculin, Carlos Alcaraz, a primit premiul World Breakthrough of the Year, după un 2022 în care jucătorul, pe atunci în vârstă de 19 ani, a câștigat US Open și a devenit cel mai tânăr număr unu în tenisul masculin.

Câștigătorii premiilor au fost votați de o selecție de mari sportivi care alcătuiesc membrii Academiei Laureus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si