Temperaturile au crescut în toată lumea, inclusiv în Japonia, acolo unde termometrele indică peste 30 de grade Celsius. Umiditatea ridicată a aerului i-a determinat pe oameni să-și folosească imaginația și să găsească cele mai inovative metode de protecție împotriva caniculei.

În timp ce o bună parte a oamenilor din toată lumea se îmbracă cât mai lejer, în pantaloni scurți, maiouri, tricouri și rochii, japonezii aleg să se îmbrace în geci pe stradă, la peste 30 de grade Celsius.

Jachetele ar fi unele speciale pentru sezonul călduros, acestea având ventilație incorporată, pe bază de baterii. Cei care desfășoară activități în aer liber în aceste vremuri extreme din cauza caniculei, aleg să poarte astfel de geci.

Citește și: Cod roșu de caniculă

Cum funcționează gecile împotriva caniculei?

Așa cum am menționat anterior, aceste geci speciale vin cu ventilație incorporată. Suflând aer rece în interior, ventilatoarele creează un micro-climat, iar purtătorul jachetei va simți răcoare atunci când temperaturile și umiditatea aerului ajung la cote de nesuportat, potrivit The Guardian.

FOTO - Motivul inedit pentru care japonezii poartă geci la peste 30 de grade Celsius. Chinezoaicele își acoperă fața cu „facekini”: „Un mod de răcire inteligent”

Jacheta cu aer condiționat incorporat

[Sursa foto: The Guardian]

Fostul inginer Sony Hiroshi Ichigaya este inventatorul jachetei speciale. El a creat-o inspirându-se dintr-o călătorie în Asia de Sud-Est, în anul 1988. Bărbatul și-a dat seama că instalarea sistemelor de aer condiționat în noile clădiri ridicate odată cu dezvoltarea rapidă a orașelor din regiune, ar putea duce la o creștere uriașă a consumului de energie, contribuind astfel la agravarea încălzirii globale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Inginerul japonez a hotărât să creeze un sistem de răcire eficient, individual.

Așa a apărut jacheta cu ventilație incorporată care a fost scoasă pe piață în anul 2004 prin compania Kuchofuku. Numele companiei se traduce prin „haine cuu aer condiționat”.

În prezent, găsim și modele mai moderne care se bucură de o popularitate excesivă, mai ales în rândul oamenilor care lucrează pe șantiere sau în ferme. Noul model a fost creat în anul 2015 de producătorul de scule electrice și accesorii Makita.

Pe lângă geaca inedită, în Japonia a câștigat popularitate și Reon Pocket, un aparat de aer condiționat portabil ce se fixează în jurul gâtului. Aceasta dispune de „un mod de răcire inteligent”, iar senzorii dispozitivului pot detecta comportamente precum mersul pe jos, ajustând automat nivelul de răcire.

Citește și: Vultur epuizat și însetat, pe șoselele din Grecia. Șoferii i-au sărit în ajutor imediat și i-au oferit apă

Caniculă VS. „Facekini”- Cel mai nou trend printre chinezoaice

Pe lângă geaca cu aer condiționat, tot din Asia vine și trendul „Facekini”. Acesta face furori printre tinerele chinezoaice.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

FOTO - Motivul inedit pentru care japonezii poartă geci la peste 30 de grade Celsius. Chinezoaicele își acoperă fața cu „facekini”: „Un mod de răcire inteligent”

Facekinis

[Sursa foto: Getty Images]

La temperaturi de peste 35 de grade Celsius, chinezii, dar și turiștii, aleg să poarte ventilatoare portabile și să se acopere pentru a evita să se bronzeze. Unele pălării au chiar ventilaţie încorporată.

„Facekinis” sunt, practic, măști integrale cu găuri pentru ochi și nas, cu mâneci separate pentru a acoperi brațele, dar și pălării cu boruri largi și jachete ușoare din țesătură rezistentă la UV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si