Părinții așteaptă cu sufletul la gură rezultatul necropsiei fiului lor, Eduard Giosu. Tânărul a ajuns la spital într-o stare gravă, a fost operat de urgență și s-a stins pe patul spitalului în urmă cu câteva zile.

Autoritățile susțin că Eduard Giosu a murit din cauza drogurilor consumate, în timp ce părinții tânărului mărturisesc că bătaia polițiștilor ar fi, de fapt, cauza morții.

Care este cauza morții: drogurile sau bătaia polițiștilor?

Astăzi are loc necropsia lui Eduard Giosu, tânărul în vârstă de 30 de ani. Părinții acestuia cer dreptate în cazul morții fiului lor. Aceștia susțin că Eduard nu a murit din cauza drogurilor, așa cum au declarat autoritățile, ci din cauza bătăii pe care a primit-o de la polițiști.

Eduard Giosu se afla la o petrecere, care avea loc într-un apartament, din București. Într-un moment, acesta a plecat de la petrecere, moment în care a fost surprins pe camerele de supraveghere cum se mutila, fiind foarte agresiv. 

Din cauza gălăgiei pe care o făcea, vecinii au sunat la 112 pentru venirea unui echipaj de poliție. După sosirea autorităților, când iubita tânărului a ieșit după el să îl  caute, tânărul se afla pe jos, într-o baltă de sânge.

Necropsia lui Eduard Giosu are loc în acest moment

Necropsia lui Eduard Giosu are loc în acest moment

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a ajuns de urgență la spital și a suferit mai multe operații. După mai multe zile în care a stat în comă, Eduard Giosu s-a stins din viață, cauza fiind consumul de 6 substanțe psihoactive și automutilarea.

În timp ce autoritățile susțin că moartea lui Eduard s-a datorat drogurilor și automutilării provocate de consumarea acelor substanțe, părinții acestuia susțin că acesta a fost bătut de polițiști.

"La data de 18.09.2023, în jurul orei 03.19, polițiștii Secției 17 Poliție au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din mun. București, sector 5, se afla un bărbat dezbrăcat, care țipa și se manifesta agresiv. Polițiștii au identificat un bărbat îmbrăcat doar în lenjerie intimă, care prezenta mai multe excoriații pe corp și care se deplasa haotic. La vederea polițiștilor, bărbatul a început să fugă pe stradă, fiind urmărit și somat să se oprească. La un moment dat, bărbatul s-a oprit și s-a apropiat de polițiști, ignorând solicitările de a păstra distanța, împingându-se în aceștia. În acest context, polițiștii au folosit mijloacele din dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen și baston. Bărbatul s-a îndepărtat de cei doi polițiști și a căzut pe spate, lovindu-se de asfalt, după care s-a ridicat, s-a mai deplasat câțiva metri și a căzut din nou, lovindu-se cu capul de sol, fiind imobilizat în cele din urmă de polițiști. Bărbatul în cauză a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență București în stare comatoasă, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. La data de 26.09.2023,bărbatul a decedat ca urmare a stopului cardio-respirator și insuficienței organice multiple

Care este cauza morții tânărului: drogurile sau bătaia polițiștilor?

Care este cauza morții tânărului: drogurile sau bătaia polițiștilor?

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Conform fișei de constatări preliminare emise de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” în urma efectuării autopsiei, moartea a fost violentă, cauzată de edemul cerebral masiv cu hemoragii cerebrale secundare, consecința unui traumatismcranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală. Leziunile traumatice meningo cerebrale s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur, pot data din 18.09.2023 și au legătură de cauzalitate directă și necondiționată cu decesul",  a declarat Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul București.

Tatăl lui Eduard spune că a fost omorât în bătaie de polițiști

Potrivit raportului medical, Eduard Giosu a ieșit pozitiv la consumarea a 6 substanțe psihoactive. Tatăl lui Eduard, Ion Giosu, a declarat că dorește stabilirea vechimii prezenței substanțelor în corpul fiului său, pentru că dacă acesta ar fi fost drogat, polițiștii nu ar mai fi fost nevoiți să îl bată. 

Părinții lui Eduard Giosu spun că nu drogurile, ci bătaia polițiștilor le-a omorât copilul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Eduard Giosu

Eduard Giosu 

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

"Într-adevăr, în primul rând trebuie văzute concentrațiile și vechimea lor. Pentru că, din câte am înțeles din explicațiile unor medici, dacă ar fi luat toate acele substanțe odată, nu mai aveau milițienii ocazia să-l bată. Deocamdată nu avem nicio reacție de nicăieri, de niciun fel și e vorba de o plângere de omor. Dacă nici măcar o plângere de omor nu e tratată cu celeritate, atunci e grav.

Expertul este prezent în sală și participă, nu doar se uită. Expertul parte participă alături de medicul legist al INML-ului la necropsie. Necropsia a început deja, ne așteptăm să confirme ceea ce noi credem cu convingere că moartea a survenit în urma bătăii aplicate cu multă cruzime de acești milițieni", a declarat Ion Giosu, pentru antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si