Peste 800 de cupluri s-au căsătorit în ziua de Paște, într-una dintre cele mai mari ceremonii de nuntă în masă din Africa de Sud de la pandemia COVID-19. 

Uniunile poligame au loc de 3 ori pe an în Africa de Sud

Biserica Internațională Pentecost Holiness Church binecuvântează uniunile poligame, care sunt comune în unele comunități africane și despre care biserica spune că sunt autorizate de Biblie.

Căsătoriile sale în masă au loc de trei ori pe an- de Paște, în decembrie și, de asemenea, în timpul sărbătorilor din septembrie, cu ocazia fondării bisericii în 1962.

Biserica Internațională Pentecost Holiness Church binecuvântează uniunile poligame, care sunt comune în unele comunități africane și despre care biserica spune că sunt autorizate de Biblie

Biserica Internațională Pentecost Holiness Church binecuvântează uniunile poligame, care sunt comune în unele comunități africane și despre care biserica spune că sunt autorizate de Biblie

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Povestea impresionantă a tinerei care a învins cancerul și a devenit model

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lebogile Mamatela, în vârstă de 38 de ani, o angajată guvernamentală care a devenit duminică cea de-a doua soție a tatălui copilului ei, a declarat pentru Reuters după ceremonie: "Este o zi specială, sunt foarte fericită. Apreciez foarte, foarte mult acest moment de a face parte din familia Mahluku. Este un sentiment minunat". Noul ei soț, Roto Mahluku, în vârstă de 40 de ani, s-a alăturat bisericii în 1993 și s-a căsătorit cu prima sa soție, Ditopa Mahluku, în urmă cu 16 ani.

Ei au trei copii.

Miresele au purtat pentru prima dată rochii albe tradiționale

Ditopa, în vârstă de 37 de ani, a declarat că cea de-a doua căsătorie  a soțului ei a fost "împlinirea a ceea ce Dumnezeu a creat pentru noi, împlinirea scripturii care spune că femeile se vor apleca spre un singur bărbat".

Actualele soții au purtat ținute colorate la ceremonia care a avut loc la congregația din Ierusalim a Bisericii Internaționale Pentecost Holiness, la 100 de kilometri nord de Johannesburg.

Miresele pentru prima dată au purtat rochii albe tradiționale.

Miresele pentru prima dată au purtat rochii albe tradiționale.

Miresele pentru prima dată au purtat rochii albe tradiționale.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Fostul iubit al miresei s-a răzbunat la nuntă. Mirele a desfăcut "cadoul otrăvit" și a murit pe loc

Sărbătorile au reprezentat un răgaz în urma unei dispute de lungă durată privind conducerea bisericii, care are aproximativ trei milioane de membri, ceea ce o face una dintre cele mai mari congregații din Africa de Sud. Bătălia pentru succesiune între trei frați a început după moartea, în 2016, a liderului bisericii, Glayton Modise.

În 2020, cinci persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă la o altă congregație a bisericii, dar un tribunal a respins anul trecut procesul împotriva celor 42 de acuzați. Securitatea a fost foarte strictă la ceremonia de duminică, care a fost supravegheată de gărzi înarmate și au fost folosite detectoare de metale pentru a controla congregația.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si