Două fete în vârstă de 15 ani, din Lupeni, au decis să încheie socotelile cu viața într-un mod brutal, la o vârstă fragedă.

Cele două copile au murit împreună, după ce s-au aruncat de la 20 de metri înălțime, de pe o clădire. Din nefericire, cadrele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru ele și au fost nevoite să le constate decesul.

tragedie lupeni

Locul tragediei, unde tinerele au murit împreună

[Sursa foto: arhivă]

Psiholog, despre comportamentele la care părinții trebuie să fie atenți în astfel de cazuri

Cazul celor două tinere de 15 ani a ajuns și în atenția psihologilor. Deși încă nu este clar ce s-a întâmplat cu cele două tinere înainte de a recurge la gestul extrem, specialiștii trag semnale de alarmă cu privire la comportamentele minorilor înainte de a comite astfel de fapte, ireversibile. 

Citește și: Ce s-a întâmplat în ultima săptămână cu una dintre cele două tinere care s-au sinucis la Lupeni?! Mama fetei rupe tăcerea: "Îmi povestea tot"

Cu puțin timp înainte ca tinerele să recurgă la gestul extrem, ele ar fi luat parte la o petrecere alături de mai mulți tineri din anturajul lor.

Psihologul Mirela Zivari a vorbit despre acest caz, evidențiind legătura între bullying și tentativă de suicid.

„Este recunoscută legătura între bullying și tentativa de suicid și ar trebui să ne atragă atenția, chiar dacă de multe ori noi, adulții, considerăm că este o joacă între copii, că este o tachinare și tindem să minimizăm efectele pe care le-ar avea agresiunile repetate, din punct de vedere emoțional, nu neapărat fizic, asupra propriilor noștri copii”, a spus psihologul Mirela Zivari, pentru antena3.ro

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

fete sinucidere lupeni

Cele două tinere care au murit, după ce s-au aruncat de la 20 de metri în Lupeni, aveau 15 ani.

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

În continuare, psihologul a atras atenția asupra faptului că adolescența nu este cea mai ușoară perioadă din viața unui om.

„Astfel de manifestări pot să nu fie legate în mod logic de un eveniment din viața copilului, pentru că este perioada în care ies la iveală foarte multe patologii”, a mai spus aceasta.

Psihologul a vorbit și despre existența unui „comportament anterior” care ar trebui să le dea de bănuit părinților.

„Izolarea, schimbările comportamentale ale copilului, atât din punct de vedere al somnului, cât și comportamentul alimentar, comportamentul social ne atrag atenția că se întâmplă ceva. Refuzul de a mai face activități pe care înainte le valorizau, plus perioade lungi de tăcere ar trebui să fie semnalele de alarmă că în viața copiilor noștri se întâmplă anumite lucruri despre care fie din rușine, fie din teamă sau din cauza unor manifestări despresive, ei sunt incapabili să le povestească celor din jur”, a mai adăugat psihologul, potrivit sursei citate anterior.

Ultimul mesaj al fetelor de 15 ani, înainte de a se arunca împreună în gol

Cele două tinere erau eleve în clasa a 9-a și au decis să părăsească această lume după ce ar fi participat la o petrecere. După ce cheful s-a finalizat, ele au revenit pe grupul unde se aflau prietenii lor și le-au lăsat un ultim mesaj.

„Mă bucur că v-am cunoscut! Mulțumim că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile! Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare! Ne omorâm din cauza voastră! Pa!”, se arată în mesajul de adio lăsat de cele două tinere.

mesaj de adio dubla sinucidere lupeni

Mesajul de adio transmis de cele două tinere în grupul unde erau prietenii lor, înainte de a se sinucide.

[Sursa foto: comisarul.ro]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe lângă acesta, pe Instagram, fetele au mai avut un mesaj pentru cei apropiați.

„Am plecat mai repede ca anul 2023”, au scris ele pe rețeaua de socializare.

mesaj de adio fete sinucidere lupeni

Mesajul postat pe Instagram de cele două tinere, înainte de a se arunca în gol.

[Sursa foto: Instagram/Gândul]

Citește și: VIDEO. De ce s-au sinucis împreună Alexandra și Georgiana, cele două fete de 15 ani din Lupeni. Ce au găsit polițiștii în telefoanele adolescentelor

Cele două fete experimentau stări grave de anxietate

În telefoanele fetelor ar fi fost găsite mesaje care indicau stările prin care cele două au trecut recent, cu puțin timp înainte de a-și lua viața. Este vorba despre anxietate, iar una dintre copile și-a anunțat mama cu privire la ceea ce urma să facă.

Pe turnul de unde ele s-au aruncat în gol au fost găsite telefoanele și hainele copilelor, dar și un pachet de țigări, potrivit  Gazeta de Dimineata


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si