VIDEO/FOTO- Restaurantul lui Pescobar, din Herăstrău, închis temporar de CRPCR. Pescobar spune contrariul: "Nu este închis restaurantul din Herăstrău, este foarte deschis"
CRPCR a închis temporar restaurantul lui Pescobar, din Herăstrău. Motivul deciziei scoate la iveală detalii ascunse: pește stricat, dar și condiții neigienice, atât în bucătărie, cât și în zona de acces a clienților. Pescobar, în schimb, a delarat la câteva ore că restaurantul este "foarte deschis".
Author: Elena Tasca marți 19 septembrie 2023 , 16:21
"Nu este închis restaurantul din Herăstrău, este foarte deschis". Acestea au fost cuvintele lui Pescobar la câteva ore după ce CRPCR a decis închiderea temporară a restaurantului pe care acesta îl deține, în Herăstrău.
Decizia CRPCR a fost motivată de condițiile neigienice găsite în restaurant și în bucătărie, dar și a unei cantități mari de pește stricat.
Motivația CRPCR pentru închiderea temporară a restaurantului din Herăstrău
Potrivit comunicatului transmis de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPC) București-Ilfov, decizia de a închide temporar restaurantul Taverna Racilor Herăstrău, deținută de Pescobar, a fost luată ca urmare a mai multor controale.
În urma controalelor efectuate, s-a arătat că restaurantul funcționa în unele condiții neigienice, dar au fost identificate și cantități mari de pește stricat, care nu putea fi comercializat.
În vederea ultimului control, potrivit comunicatului CRPCR, se arată următoarele sancțiuni aplicate:
"În data de 15.09.2023- administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL
- amenzi contravenționale în valoare de 000 lei
- oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei
- oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate"
De asemenea, în același comunicat, sunt explicate și motivele acordării sancțiunilor prezentate mai sus, printre care se regăsesc următoarele:
"- folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
- prezența insectelor vii (muște) în unitate
- existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
- lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu
- lipsa autorizației emisă de Primărie.
- produse alimentare cu data limita de consum depășită;
- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului"
"Nu este închis restaurantul din Herăstrău, este foarte deschis"
În timp ce pe ușa restaurantului este afișat un anunț care anunță oprirea temporară, Pescobar a declarat că restaurantul este deschis.
"Nu este închis restaurantul din Herăstrău, este foarte deschis. Nu e nimic închis, nu s-a găsit mâncare stricată. La ANPC, fructele de mare trebuie să stea la -18 grade și ei când deschid frigiderul și le găsesc la -15 grade, atunci ți-au confiscat marfa. Exact așa s-a întâmplat și la mine. Clienții pot veni la restaurant, în număr foarte mare! Pot să meargă, acestea sunt niște chestii care au venit din urmă, ei propun suspendarea și dacă refaci ce constată ei acolo, tu poți să deschizi și în trei ore, cinci ore după. Nu s-a întâmplat nimic", a declarat Pescobar, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
De asemenea, într-un videoclip postat pe TikTok, Pescobar lămurește situația ANPC, precizând că locația nu va fi închisă și asigură lumea că poate merge oricând la Taverna Racilor Herăstrău.
@tavernaracilortimisoara Sunt dator si eu cu o explicatie opiniei publice cat si mediei din România! Nu s a gasit nici un fel de marfă stricata, toata marfa era in termen buna ptr consum, nu am respectat temperatura pe parcursul transportului de 1 ora de la depozitul nostru din Giurgiu pana la taverna din herastrau, in loc de -18 grade C marfa a ajuns la -6 grade celsius! Anpc a constatat acest lucru si s a dispus confiscarea! Mentionez ca zilnic la taverna din Herastrau vindem intre 1000-1500 kg de peste si fructe de mare!! taverna nu este inchisa, vă asteptam la noi cu cele mai bune produse din România ❤️🇷🇴 #pescobar ♬ original sound- tavernaracilortimisoara