In vara anului 1977, dupa ce a stat tintuita la pat aproape o luna, Alexandrina Ceausescu, mama lui Nicolae Ceausescu, presedintele Romaniei pana pe 22 decembrie 1989, s-a stins din viata, spre disperarea dictatorului, care-si pierduse si tatal, Andruta, in 1969.

novalue

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Pregatirile pentru inmormantarea batranei au fost facute cu discretie, in ciuda faptului ca tot Scornicestiul natal afisa un aer cernit, sub ocupatia securistilor infiltrati in randul celor care plangeau sincer disparuta.

novalue

Pana la urma, joi, 7 iulie 1977, Ceausescu si-a condus mama pe ultimul drum, dar- conform apropiatilor familiei, ramura Barbulescu- temandu-se de potriveala incredibila a cifrelor din ziua respectiva, 7.7.1977, nea Nicu a fost la un pas sa mai amane cu inca o zi ceremonia! Si asta pentru ca fostul dictator aflase la priveghi, de la cateva batrane ale satului, dupa ce si-a sarutat mama pe frunte, ca atunci cand inmormantarea unui om se face intr-o zi “insemnata”, in care un numar se tot repeta, sufletul decedatului se va chinui pana la urmatoarea “aliniere”, a oricarui alt numar!

novalue


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si