Mai mulți oameni protestează, în cursul zilei de luni, în fața Primăriei din Iași. Un bărbat, participant la protest, s-a urcat pe o clădire din apropierea Primăriei, amenințând că se va arunca în gol.

Protestul ar fi fost declanșat de două persoane care urmează să fie evacuate din căminul în care locuiesc.

La fața locului au sosit echipaje de polițiști și jandarmi și un negociator.

UPDATE. După mai mult de 2 ore de negocieri, protestatarul a coborât de pe clădire.

Un bărbat amenință că se va arunca în gol, în Iași

Bărbatul care a ales să protesteze într-un mod extrem, amenințând că se va arunca în gol, este una dintre persoanele care urmează să fie evacuate, în urma unor sentințe judecătorești dintr-un cămin social. 

În fața Primăriei Iași se află mai multe persoane care participă la protest în semn de solidaritate față de familia bărbatului respectiv, potrivit news.ro

Citește și: Cine este femeia care s-a aruncat de pe blocul de 25 de etaje din Cluj-Napoca

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Bărbatul urcat pe clădire a solicitat ca primarul din Iași, Mihai Chirica, să vină să negocieze pentru că altfel se va arunca în gol.

Primăria Iași precizează că bărbatul care protestează „urmează să fie evacuat din Căminul Decebal prin hotărâre judecătorească, în urma unei sentinţe de condamnare şi încarcerare la trei ani şi trei luni închisoare pentru lovire şi alte violenţe (a obligat pe cineva să bea urină, în camera de cămin)”

protest primarie iasi

Un bărbat amenință că se aruncă în gol, în Iași.

[Sursa foto: news.ro]

Potrivit instituției, protestatarul are datorii la bugetul local în cuantum de aproximativ 16.500 de lei, majoritatea fiind pentru contravenții la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Soția bărbatului care s-a urcat pe clădire a declarat că apartamentul din căminul în care locuiesc „a fost preluat cu datorii și acestea tot cresc, în timp ce banii sunt tot mai puțini”.

O altă persoană se află urmează să fie evacuată din cămin

Reprezentanții Primăriei susțin că mai există o persoană care urmează să fie evacuată din Căminul Decebal.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„G. C., are o hotărâre judecătorească în acest sens în urma acumulării de datorii la bugetul local de 20.000 lei din amenzi contravenţionale pentru nenumărate scandaluri făcute în cămin”, mai spun reprezentanţii Primăriei.

Citește și: El este bărbatul în casa căruia Melinda, minora de 13 ani, dispărută din Sighetu Marmației, a fost găsită

Șefii Primăriei Iași spun că printre protestatari „se remarcă şi doi instigatori cunoscuţi, E. V., recomandată ca artist plastic şi militant pentru un partid politic, şi G. P., fost beneficiar de servicii sociale, care a pierdut definitiv mai multe procese pentru acordarea cu prioritate a unei locuinţe sociale, şi care a acumulat deja datorii la bugetul local de 39.000 de lei”.

La locul protestului, șefa Direcției Fond Locativ din cadrul Primăriei Iași, Cristina Albișteanu, a mers să discute cu persoanele care protestează în fața primăriei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si