Un aligator din Florida, uriaș, care cântărea peste 400 de kiograme a fost prins în Florida. Reptila aceasta ar fi a doua cea mai grea capturată în istoria statului.

Se estimează că reptila ar fi putut avea până la 90 de ani de viață pe Pământ. Acesta măsura 4 metri în momentul capturării sale, pe 26 august.

Citește și: Fetița care s-a născut cu 26 de degete este văzută ca fiind reîncarnarea unei zeițe hinduse. Ea a fost diagnosticată cu polidactilie: „Suntem foarte fericiți!”

Detalii neștiute despre unul dintre cei mai mari aligatori din lume

Căpitanul Pazei de Coastă din SUA, Kevin Brotz, ghid de vânătoare la Florida Gator Hunting și Get Bit Outdoors, se afla cu prietenii săi pe un lac de lângă Orlando atunci când au observat un aligator uriaș înotând ceva mai departe de ei.

Cu toate acestea, la un moment dat, oamenii au început să se lupte aproximativ patru ore cu aligatorul, acesta sărind la un moment dat până la 1,2 metri din apă către ei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Arăta ca o balenă albastră când a sărit!”, a spus Brotz, potrivit Live Science.

Unul dintre cei mai mari aligatori din Florida ar fi putut avea vârsta de 90 de ani când a fost capturat: „Arăta ca o balenă albastră!”

Unul dintre cei mai mari aligatori din Florida ar fi putut avea vârsta de 90 de ani când a fost capturat: „Arăta ca o balenă albastră!”

[Sursa foto: Live Science/Kevin Brotz]

După ce au ucis într-un final reptila fioroasă și au dus-o la țărm, vânătorul alături de prietenii săi l-au cântărit și l-au măsurat. El cântărea nu mai puțin de 417 kilograme și măsura 4 metri lungime. Aceste măsurători îl fac pe aligator să fie al doilea cel mai mare prins vreodată în Florida. Cel mai mare cântărea 473 de kilograme și a fost prins în 1989.

Brotz a povestit pentru sursa citată anterior că prinderea aligatorilor cu o dimensiune atât de mare este extrem de rară.

„Am ghidat sute, dacă nu aproape o mie de vânători de aligatori, iar acesta este dintr-o complet altă ligă”, a spus bărbatul.

Vânătoarea de aligatori se desfășoară încă din anii '90 în Florida

Florida are o populație de aproximativ 1,3 milioane de aligatori. Aligatorul ucis de Brotz și prietenii săi face parte din programul de vânătoare a aligatorilor din Florida care se desfășoară din anul 1998 pentru a menține populația acestora sub control.

Sezonul de vânătoare are loc, în general, între lunile august și noiembrie. În anul 2022, 7.804 aligatori au fost uciși în cadrul programului.

Citește și: VIDEO- O „bicicletă bântuită” îi sperie pe locuitorii acestui oraș. În imaginile surprinse ea merge singură în miez de noapte: „Nu voi uita niciodată imaginile cu bicicleta”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si