Autoritățile sanitare austriece trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul utilizării variantei contrafăcute a medicamentului pentru diabet Ozempic, care este adesea folosit pentru slăbit.

În cursul zilei de luni, autoritățile sanitare au raportat un număr tot mai mare de urgențe medicale, în urma utilizării medicamentului. Medicii atrag atenția că în astfel de cazuri ar fi putut urma decesul persoanelor, în cazul în care nu li s-ar fi administrat un tratament medical imediat, potrivit Biroului Federal de Investigații Criminale din Viena.

Citește și: VIDEO- Alertă sanitară: Medicamentul „minune” pentru slăbit, Ozempicul, contrafăcut și vândut pe internet

Medicamentul pentru diabet Ozempic, printre metodele populare de slăbit

În trecut era cunoscut un singur caz grav, la o femeie de 31 de ani din Salzburg care a utilizat o versiune a medicamentului care ar fi fost contrafăcută. Ulterior, ea a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza efectelor adverse.

Medicamentul contrafăcut ar fi ajuns în posesia femeii de la un chirurg plastician din Salzburg. Femeia a primit medicamentul pentru a pierde în greutate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ozempic este un medicament aprobat exclusiv pentru tratamentul diabetului, însă el a devenit din ce în ce mai popular în rândul persoanelor care vor să slăbească.

Biroul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) atrage atenția asupra faptului că infractorii profită de dificitul de stoc în vederea obținerii de câștiguri din produsele contrafăcute.

Cum recunoaștem medicamentul Ozempic contrafăcut

Potrivit Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) din Amsterdam, în Uniunea Europeană și în Regatul Unit au apărut mai multe stilouri injectoare etichetate fals ca fiind Ozempic.

Aceste stilouri injectoare, etichetate în limba germană, „proving de la angrosiști din Austria și Germania”, se mai arată în raport, potrivit Hotnews.

Varianta contrafăcută a medicamentului Ozempic, adesea folosit pentru slăbit, poate duce la deces. Cum recunoaștem medicamentul contrafăcut

Ozempic original (sus) VS. Ozempic contrafăcut (jos)

[Sursa foto: safemedicines.org]

Biroul Federal de Investigații Criminale din Viena a explicat cum putem recunoaște medicamentul Ozempic contrafăcut, specificând diferențele între produsul contrafăcut și cel autentic.

  • produsul contrafăcut are o culoare albastră mai închisă și prezintă o fereastră de vizualizare complet transparentă în locul uneia gri
  • produsul contrafăcut are inelul de reglare a dozei care se poate extinde; acest aspect nu există în cazul produsului original
  • produsul contrafăcut are ac de 4 mm lungime, pe când cel autentic are acul de 6 mm

Varianta contrafăcută a medicamentului Ozempic, adesea folosit pentru slăbit, poate duce la deces. Cum recunoaștem medicamentul contrafăcut

Ozempic original (sus) VS. Ozempic contrafăcut (jos)

[Sursa foto: safemedicines.org]

BASG a mai precizat că medicamentul contrafăcut ar conține insulină în loc de ingredientul activ semaglutidă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV- Care sunt efectele drogului folosit de teroriștii Hamas și cu cât se vinde pe piață: ”Se credea că îi ajută să-și suprime frica înainte de a lansa acte teroriste”

Autoritățile austriece, semnal de alarmă cu privire la medicamentul Ozempic contrafăcut

Biroul Federal de Investigații Criminale din Viena precizează că produsele contrafăcute ar fi fost obținute de către pacienți de la un medic din Austria.

Totodată, cazurile grave depistate au fost asociate cu un anumit lot de medicamente, iar anchetatorii cred că alte stilouri injectoare din același lot s-ar putea afla încă în circulație sau în stoc la alte cadre medicale.

„Ca măsură de precauție, facem apel al toți actorii din lanțul de aprovizionare să fie vigilenți”, a fost avertismentul Agenției Naționale pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) din Franța, într-o notă de informare adresată farmaciștilor, cu privire la circulația în Europa a acestor stilouri injectoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si