Close sidebar
Close sidebar

FOTO/VIDEO - Charles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii! Cum a fost la ceremonia de încoronare

Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii, astăzi, la data de 6 mai 2023. Momentul istoric i-a ținut cu sufletul la gură pe oamenii din întreaga lume. Iată ce s-a întâmplat la încoronarea Regelui Charles al III-lea!

Estera Maria,

FOTO/VIDEO - Charles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii! Cum a fost la ceremonia de încoronare


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

2.200 de personalități- membrii familiei regale, președinți, dar și alte personalități au fost pe lista cu invitați pentru slujba de încoronare. Rând pe rând, toți și-au ocupat locurile în Westminister Abbey.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

[Sursa foto: BBC]

La 10 și jumătate, ora Marii Britanii, Regele Charles al III-lea și regina consoarta Camilla au plecat de la Palatul Buckingham către Westminster Abbey in caleasca de stat de la jubileul de Diamant al reginei Elisabeta a doua. Incoronarea a fost un moment istoric, incarcat de simbolism cu mai multe etape.

Slujba de la Westminster Abbey a început cu „Recunoașterea”, regele fiind prezentat poporului.

Citește și: EXCLUSIV: Ce reprezintă încoronarea regelui Charles al III-lea pentru Marea Britanie/ Istoric: ”Este cel mai important moment pentru Marea Britanie”

„Să ne rugăm pentru Charles, Regele nostru! Să recunoaștem și să îi mulțumim că își dedică viața acestei națiuni. Toți cei care ați venit aici să vă oferiți serviciile, sunteți dispuși să faceți la fel? Dumnezeu să îl salveze pe Regele Charles!”

FOTO/VIDEO- Charles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii! Cum a fost la ceremonia de încoronare

[Sursa foto: BBC]

Regele a mers apoi până la locul unde îl aștepta tronul și coroana.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, un moment istoric emoționant

Punctul culminant al ceremoniei a fost momentul în care arhiepiscopul i-a înmânat Coroana Sfântului Edward, cea mai importantă dintre bijuteriile Coroanei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Cine sunt marii absenți de la ceremonie

Regele a primit totodata însemnele regale: inelul, mânușa, sceptrul, care reprezintă toiagul echității și milei și sabia încrustată cu bijuterii. Anterior, protejat cu un paravan, Charles fusese „uns” cu mir sfintit. În tot acest timp, un cor a cântat muzică gospel, un elemen nou, inedit al ceremonialului.

Regele Charles

[Sursa foto: BBC]

În mod tradițional, o succesiune de membri ai familiei regale și colegii ar fi trebuit să-și aducă omagiul. Dar Regele a ales ca doar succesorul la tron sa faca gestul simbolic. 

„Eu, William, prințul de Walles îți jur credință. Cu speranță și adevăr te voi sluji!”, i-a spus prințul William Regelui.

Regele Charles și Prințul William

[Sursa foto: BBC]

Fratele său Harry a stat mai în spate cu câteva rânduri față de restul Familiei Regale.

După încoronarea Regelui Charles al III-lea, a venit rândul Reginei consoartă Camilla să fie unsă și încoronată. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Familia Regală, în mulțime, înaintea încoronării

„Va fi încoronată în numele mântuitorului nostru, Iisus Hristos! Amin!”

Camilla, Regină consoartă

[Sursa foto: BBC]

Apoi Camilla a făcut o plecăciune în fața regelui. 

Regele Charles al III-lea și Camilla au părăsit Catedrala Westminster din Londra într-o caleașcă aurie spectaculoasă. După încheierea ceremoniei de încoronare au mers la Palatul Buckingham.

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce bijuterii va purta Camilla Parker la marele eveniment?

Regele Charles

[Sursa foto: BBC]


La finalul ceremoniei cuplul regal și restul membrilor activi ai familiei regale britanice au ieșit pe balconul Palatului Buckingham. Multimea a curs rauri spre palat și i-a intimpinat pe Rege si Regina cu tradiționalul God Save the King.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI