Un bărbat din Bacău a ținut ilegal, în propria gospodărie, două căprioare. În timp ce efectuau o patrulare, jandarmii au descoperit căprioarele captive și au aplicat imediat măsurile legale care se impun.

Mai multe informații sunt oferite de Marius Apostol, jurnalist Știrile Kanal D.

Căprioare captive în curtea unei gospodării, descoperite de jandarmi 

Un bărbat din localitatea Podu Turcului, din județul Bacău, a ținut captive, ilegal, în propria gospodărie, două căprioare.

În timpul efectuării unui rond de pază pe raza localității, jandarmii au făcut descoperirea șocantă. Căprioarele erau ținute în gospodărie, alături de alte animale.

Cele două căprioare, animale care, din punct de vedere legal, sunt protejatate de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, au fost salvate de jandarmii băcăuani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care au aplicat imediat măsurile legale necesare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bărbatul care a ținut captive căprioarele a fost sancțioanat cu avertisment, pentru că nu a putut dovedi proveniența celor două animale.

Jandarmii au înștiințat Asociatia Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bacău, care a dispus preluarea căprioarelor.

Citește și: Cruzime fără margini la Brașov: mai multe persoane sunt vizate de faptul că au ucis cai și-i trimiteau la export cu acte false

"Activităţile specifice efectuate au relevat faptul că în gospodăria unui bărbat, de pe raza localității Podu Turcului, erau ţinute în captivitate, fără autorizare, două exemplare mature din specia căprior, respectiv două femele, contrar prevederilor legale.

Bărbatul a fost sancţionat cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor art. 23 lit. f din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic

Jandarmii au anunţat, la rândul lor, Asociatia Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bacău, ai cărei reprezentanţi vor prelua căprioarele, care vor ajunge la o Grădină Zoologică", se arată în comunicatul transmis de autorități.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si