Grecia trece prin clipe cumplite, cauzate de incendiile de amploare izbucnite pe teritoriul țării.

De acolo vin imagini sfâșietoare, după ce un incendiu de vegetație de mari proporții a izbucnit în Mandra, municipalitate care se află la doar câteva zeci de kilometri de Atena.

Flăcările agresive au cuprins dealul pe care se află o mănăstire, iar oamenii legii au fost trimiși să le convingă pe călugărițele de acolo să evacueze locația de urgență. 

Citește și: Mărturia pompierilor români aflați în mijlocul incendiilor din Grecia: ”Temperatura de afară e arzătoare, vântul suflă des și destul de puternic, iar flăcările se întind pe suprafețe mari și abrupte”

Călugărițele cântă în fața flăcărilor și se roagă la Dumnezeu

În mai multe imagini care au ajuns pe rețelele de socializare, se vede cum femeile refuză evacuarea. Pe lângă asta, ele chiar ies din mănăstire și încep să cânte cântece bisericești și să se roage la Dumnezeu. În spatele lor se vede cum fumul dens degajat de incendii întunecă cerul din spatele lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

incendii grecia 2023, incendii grecia iulie 2023, grecia, calugarite grecia

Călugărițele au refuzat să fie evacuate și au început să se roage la Dumnezeu

[Sursa foto: Twitter/Captură Video]

Imaginile apocaliptice au îngrozit oamenii, iar potrivit presei locale din Grecia, au fost emise ordine de evacuare pentru locuitorii din Nea Zoi. Acolo, mai multe locuințe au ars complet, în Agia Sotira, Palaiochori, Panorama și Pournaria.

În urma incendiilor devastatoare și a fumului gros degajat de acestea, mai mulți cetățeni s-au prezentat la spital cu dificultăți de respirație.

Încă o săptămână de temperaturi extreme în Grecia

Ministrul Protecţiei Civile, Vassilis Kikilias, a vorbit despre situația disperată în care se află Grecia și susține că se fac „eforturi supraomeneşti” pentru a stinge incendiile.

„Rămânem la un nivel de alertă ridicat”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakogiannis.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Vremea extremă a cuprins întreaga planetă. Avertismentele meteorologilor și riscurile pentru sănătate

Și serviciul meteorologic elen atrage atenția asupra unui risc crescut de incendii săptămâna aceasta. Un al doilea val de căldură se va abate asupra Greciei începând de joi. „Condiţiile sunt extreme şi probabil că vor fi aşa pentru încă o săptămână”, a declarat un oficial al pompierilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si