Ninsoarea ajuns în mai multe zone din țară, însă, nu e motiv de bucurie pentru șoferi. Din cauza vântului puternic și a condițiilor meteorologice nefavorabile, în Harghita doi copaci s-au prăbușit și au rănit câteva persoane, iar un acoperiș a fost smuls de pe o clădire în Făgăraș.

Ninsoarea îi pune în dificultate pe șoferi

„În județul Harghita, pe DN 13B, în dreptul Pasului Bucin, ninge din această noapte încontinuu.

Am acționat cu material antiderapant noaptea, acționăm cu material antiderapant acum, avem 14 utilaje pe drum. Din nefericire, doi arbori au căzut pe partea carosabilă din cauza vântului, unul dintre ei producând și victime omenești, acestea fiind transportate la spital, într-o stare stabilă”, a explicat Tudor Duțu, director regional DRDP Brașov.

Autoritățile le recomandă șoferilor care tranzitează aceste zone să-și echipeze corespunzător autoturismele și să circule cu atenție sporită pentru evitarea eventualelor incidente.

Citește și: VIDEO/FOTO- Zăpada a ajuns în țară. La munte, stratul de zăpadă s-a format și a fost nevoie de intervenția utilajelor

În masivul Făgăraș ninge în continuare, iar la altitudinea de peste 1.800 de metri, zăpada s-a depus într-un strat de cel puțin 3-4 centimetri. Pentru moment nu există risc de avalanșă, însă, ceața predomină, iar vizibilitatea este redusă sub 50 de metri. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, nordul județului Argeș este și astăzi sub cod galben de ninsori și vânt puternic, valabil până la ora 18.00.

Turiștii sunt atenționați constant de salvamontiști pentru a putea coborî de pe munte în timp util, înainte de lăsarea întunericului.

Vântul puternic a provocat pagube în mai multe zone din țară

Acoperișul unui bloc din municipiul Făgăraș a fost smuls din temelii din cauza vântului puternic. La fața locului a intervenit un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD și o autoscară.

Autoritățile au intervenit de urgență pentru înlăturarea elementelor de construcție desprinsă.

Acoperiș smuls de vânt, Făgăraș

Acoperiș smuls de vânt, Făgăraș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Din fericire nu au existat victime omenești, însă, două autoturisme au fost avariate.

La Tulcea, ca urmare a codului galben de vânt puternic, a fost nevoie de intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea din cauza arborilor prăbușiți.

Citește și: EXCLUSIV- Vremea se schimbă radical în România! Vin ploile, însă temperaturile se mențin în continuare mai mari: ”O să avem o vreme mai britanică în următoarele zile”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pompierii au primit peste 10 apeluri la 112 pentru înlăturarea arborilor pe partea carosabilă.

„De asemenea, au fost semnalate și situații în care crengile unor arbori puneau în pericol siguranța trecătorilor și a autovehiculelor”, au transmis autoritățile.

Arbori prăbușiți din cauza vântului, Tulcea

Arbori prăbușiți din cauza vântului, Tulcea

[Sursa foto: Colaj Știrile Kanal D]

Pentru îndepărtarea pericolelor, pompierii au fost nevoiți să folosească inclusiv autoscara.

Nu au existat victime omenești sau pagube materiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si