Starea vremii în România. În mai multe zone din țară, mai exact în zonele montane, dar și în regiuni din nord, a nins. De asemenea, în termometre s-au înregistrat valori negative, de până la minus 10 grade Celsius. 

Starea vremii în România. Ninsori abundente în mai multe zone

Mai multe regiuni din România se află sub cod portocaliu de viscol și ninsori. În zona Olteniei, a Banatului, a Bucovinei dar și în județele Alba, Sibiu și Brașov a nins semnificativ.

Stratul de zăpadă depășește 10 centimetri. 

Zăpadă Munții Rodnei

Zăpadă Munții Rodnei

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

La stația meteo Iezer, din Munții Rodnei, stratul de zăpadă depășește 16 centimetri.

Ninsori abundente au fost și în Suceava, unde autoritățile au intervenit cu utilaje speciale pentru a nu se îngreuna sau bloca traficul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Zăpadă și ninsoare este și în Poiana Brașov. 

În acest moment, regiunile montane și nordul țării se află sub cod galben de viscol și ninsori. Codul galben a început la ora 08:00 și durează, avertizează meteorologii, până duminică, la ora 10:00. 

Zăpadă Suceava

Zăpadă Suceava

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Ninsori ușoare sunt așteptate și în Moldova și regiunea de est a Transilvaniei.

În Muntenia și Dobrogea este cod galben de ploi.

De asemenea, este posibil ca în aceste regiuni să cadă ninsori ușoare în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Citește și: VIDEO- Weekend cu viscol, ninsori și ploi. Administrația Națională de Meteorologie a emis patru avertizări de vreme rea în jumătate de țară

Unde se înregistrează cele mai scăzute valori?

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cele mai scăzute valori meteorologice s-au înregistrat Semenic și Vf.

Omu, unde temperatura resimțită a fost de minus 10 grade Celsius. La Călimani și Vlădeasa, temeperatura resimțită este de minus 9 grade Celsius.

În toate zonele montane din țară sunt înregistrate temperaturi negative. În zona Carpaților Orientali, cea mai scăzută temperatură este la Călimani, unde sunt întrgistrate minus 6,3 grade Celsius. În zona Carpaților Meridionali, cel mai frig este la Cuntu Tarcu, unde sunt minus 9,8 grade Celsius. În Carpații Apuseni, cea mai scăzută temperatură, de minus 7 grade, este la Stâna de Vale.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si