România se află la extreme. Codul roșu de caniculă a adus vijelii puternice în vestul țării. Spre exemplu, la Oradea furtuna a măturat tot în calea sa, iar zeci de copaci au fost puși la pământ de rafalele de peste 110 km pe oră.

Meteorologii au emis un cod roșu de ploi și furtuni puternice în patru județe.

Noaptea de 25 spre 26 iulie se anunță a fi una furtunoasă și periculoasă.

Furtuna din Oradea a avut aspect de uragan, iar rafalele au depășit 100 de km pe oră. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini, iar acoperișurile blocurile au fost luate pe sus de vânt.

În Maramures pompierii duc o luptă grea cu natura, acolo unde aceasta a făcut ravagii.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de caniculă în sudul României. Temperaturi de până la 42 de grade Celsius

Vremea extremelor în România

În urmă cu puțin timp, în Cluj, un copac extrem de mare a fost aruncat peste 3 vehicule de vântul puternic. Misiunea pompierilor a fost una grea. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vremea extremelor în România: Cod roșu de furtuni în vestul țării. Patru județe vor fi afectate de ploi și furtuni puternice. Ce spun meteorologii

Vremea extremelor în România: Cod roșu de furtuni în vestul țării. Patru județe vor fi afectate de ploi și furtuni puternice. Ce spun meteorologii

[Sursa foto: stirileprotv.ro]

Pentru moment, în Timișoara este vreme stabilă, însă în zona de este a județului, în zona Făget, codul roșu de furtună încă persistă.

Furtuna care a ajuns pe teritoriul țării noastre aduce cu ea aer polar, motiv pentru care în următoarele zile vremea se va răcori brusc. De la temperaturi de aproximativ 50 de grade Celsius pe timp de zi, acestea ar putea să scadă chiar și la 18 grade Celsius.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, până în prezent nu au fost înregistrate victime omenești.

Județele Satu Mare, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara au fost sub Cod roșu de furtuni puternice cu vânt, grindină și ploi torențiale.

Citește și: Trenurile sunt afectate de codul roșu de caniculă. Traficul feroviar se va derula în condiții speciale, cu viteză redusă/ Comunicat din partea CFR SA

Mai multe județe din nord-vest și centru sunt sub Cod galben de instabilitate atmosferică, până miercuri dimineață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si