Medicul Radu Zamfir a fost la locul accidentului aviatic petrecut acum 6 ani. El s-a dus în pădure şi a ajuns la copacul lovit de avion, putându-se observa o ramură prăbuşită. “Copacul cu avionul?”, l-a întrebat un amic pe Zamfir. “Nu, doar copacul”, a răspuns medicul care a supravieţuit accidentului ce a avut loc la 20 ianuarie 2014. Atunci, un avion YR-BNP de care executa o cursă umanitară, a executat o aterizare forțată într-o zonă împădurită din Munții Apuseni la o altitudine de circa 1600 m, lângă satul Petreasa din comuna Horea, situat la limita dintre județele Cluj și Alba.

( vezi cum se luptă pentru dreptate familia Aurei Ion)

Citeste si: Jale mare, din nou, în familia Aurei Ion, la șase ani de la moartea tinerei

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Avionul, pilotat de Adrian Iovan în calitate de comandant și Răzvan Petrescu în calitate de copilot, transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea. În acest accident au murit comandantul Adrian Iovan și studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți.

" Sunt nişte amintiri amare, extrem de neplăcute, de care încerc să mă îndepărtez. Îţi dai seama… să ai senzaţia de moarte iminentă, nu-i de ici de colo. Să realizezi că nu poţi să faci nimic, că eşti un simplu spectator, nu ai timp nici să ai emoţii. Pur şi simplu, vezi ce se întâmplă şi nu poţi face nimic! Nu am avut timp să-mi treacă nimic prin minte decât că mi se întâmplă un lucru foarte rău.
Îi mulţumesc… (arată cu ochii spre cer) că am ajuns teafăr la familia mea”,
 a spus Radu Zamfir într-un interviu pentru Auto Test Magazin.

Medicul Radu Zamfir a fost la locul accidentului aviatic: "Orice întoarcere la acele momente doare"

"Imi amintesc tot, dar caut sa ma indepartez cat mai mult de tot ce s-a intamplat atunci, pentru ca orice intoarcere la acele momente doare. Este regretabil ce s-a intamplat. Eu am reusit sa depasesc momentul acela doar prin faptul ca am facut 200% din ce putea sa faca un om pus in acea situatie. Si am realizat acum ceea ce mi-au spus pacientii in tot acest timp: domnule doctor, dumneavoastra ati scapat sa ne scapati si pe noi! Pentru asta cred ca m-a lasat Dumnezeu in viata. As mai completa ca m-a lasat sa fiu alaturi de familie, sa imi vad copiii crescand. ”, a declarat medicul pentru life.ro.

„In dupa-masa aceea mi-am vazut de cateva ori moartea cu ochii. Nici nu am avut timp sa imi fie frica. Am fost doar spectator neputincios al prabusirii. Nu am avut nicio reactie. Si, reluand statistica accidentelor aviatice, am realizat ca am fost in afara statisticii. Poate ca pe altii i-ar fi schimbat lucrul acesta, in bine, in rau, cine stie? Dar eu sunt acelasi.

Am operat la doua saptamani de la accident, iar pacienta de atunci a venit cateva luni mai tarziu la control si mi-a amintit. Am acelasi loc de munca, am aceeasi familie, chiar putin mai numeroasa, de cand a aparut si Sonia. Sunt acelasi om. Poate un pic mai intelept. In sensul ca am devenit omul care constientizeaza ca trebuie sa se bucure de fiecare moment din viata”, a mai povestit Radu Zamfir.  

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce a vrut Tora Vasilescu să renunțe la actorie: "A fost ca o predestinare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si