Fotograful român Vadim Ghirdă a fost premiat cu premiul Pulitzer pentru felul în care au surprins imaginile dramatice din războiul din Ucraina, potrivit Antena 3 CNN.

Românul a câștigat premiul cu o fotografie din timpul masacrului din Bucha

Mai exact, Vadim Ghirdă a fost premiat pentru ”breaking news photography”, alături de colegii săi de la Associated Press (AP), deoarece cadrele surprinse de ei „au redat în timp real numărul devastator de victime ale războiului din Ucraina”, relatează AP. 

Premiul pe care l-a primit fotograful a fost pentru o imagine care îți taie răsuflarea și în același timp te sfâșie pe interior, aceasta fiind realizată în timpul masacrului din Bucha, pe data de 3 aprilie 2022.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Citește și: Vladimir Putin, un nou atac la "agresiunea Occidentului"

”Sper ca imaginile care ne arată suferința celor prinși în război să fie un catalizator pentru solidaritatea dintre oameni. Știu că par lucruri de o extremă naivitate, dar știu și că nu e imposibil. Non-violența e o alegere personală. Este doar în puterea fiecăruia dintre noi – de aceea e atât de simplu și atât de complicat”, a spus fotograful Vadim Ghirdă, potrivit  Adevărul.ro.

Vadim Ghida are o experiență de peste 30 de ani

Vadim Ghirda  a mai câştigat în 2017 premiul al doilea la categoria ”Contemporary Issues/ Singles” cu o imagine a imigranţilor care traversau un râu pentru a ajunge în Macedonia din Grecia. Imaginea înfăţişa o femeie care este susţinută de doi bărbaţi în timp ce traversau râul, în martie 2016, potrivit  spotmedia.ro.

Fotograful român activează în breaslă de peste 30 de ani pentru Associated Press, s-a născut la București și a terminat Facultatea de Construcții. Acesta a suprins revolta anticomunistă din România, cât și războiul din Transnistria, din Bosnia şi Herzegovina, conflictul din Kosovo, bombardamentele NATO împotriva Serbiei, confruntările din teritoriile palestiniene, Irak și criza umanitară de la frontiera dintre Turcia şi Siria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si