Conform raportului, în ultimele 24 de ore, 501.635 de infectări noi au fost raportate.
Până la această dată, rata de incidență săptămânală a fost de 100.000 de persoane. Varianta Omicron reprezintă de acum 95% din totalul cazurilor confirmate în Franţa, o ţară cu o populaţie de 67 de milioane de locuitori.

Citeste si: CNCAV: 3.002 persoane şi-au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în ultimele 24 de ore

Noi restricții pentru nevaccinați

Încercând să limiteze creșterea numărului de infectări, Guvernul a implementat mai multe restricții pentru persoanele care nu sunt imunizate.

Astfel, aceste persoane nu vor mai avea voie în restaurante, baruri, spații culturale, trenuri care parcurg distanțe lungi sau evenimente sportive, accesul de până acum fiin bazat doar pe rezultatul unui test negativ.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Pandemia nu se va încheia anul acesta. Explicaţiile directorului OMS pentru Europa

România înregistrează cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

Și în România a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei, și anume 34.255

de noi infectări și 94 de decese.
Reprezentanții OMS susțin că pandemia s-ar putea încheia în acest an, numai dacă vaccinarea la nivel global va continua să crească. Până în prezent, peste 8 miliarde de doze de vaccin au fost administrate la nivel global (prima, a doua și a treia doză de vaccin).

Astfel, dacă pe 1 ianuarie gradul de infectare cu SARS-CoV-2 era 0,72 cazuri la mia de locuitori, în 12 ianuarie a trecut de 3 (3,32), iar de atunci a crescut accelerat.

În 18 ianuarie incidenţa a ajuns la 6,15 şi a tot crescut, miercuri înregistrându-se o rată de infectare de 11,71 cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: Omicron supraviețuiește mai mult pe piele și pe plastic decât variantele anterioare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si