"Ştim foarte bine eficienţa măsurilor de restricţie, dar ştim şi efectele adverse pe care le au. Preşedintele şi premierul vor să evite acest scenariu cu orice preţ. Pentru că nu doar virusul ucide, ci şi sărăcia. Închiderea azilelor de bătrâni şi izolarea care rezultă, spre exemplu, poate duce la moartea vârstnicilor, la fel ca virusul", a scris Le Monde.

Autoritățile au precizat că ”nicio măsură nu trebuie exclusă”

Premierul Franţei, Jean Cstex, a dat de înţeles că şi carantinarea totală a țătii este o soluţie și că "nicio măsură nu trebuie exclusă atunci când vedem situaţia din spitalele noastre”.

Consiliul de Apărare va avea o şedinţă marţi, când vor fi decise noile măsuri. Așadar, există posibilitatea instaurării unei ore după care populaţia nu va mai avea voie să iasă din casă, iar magazinele vor fi închise.

”Reduceţi rata de reproducere a virusului”

Pentru oamenii de ştiinţă, dacă primul val a venit prin surprindere, c el de-al doilea ar trebui tratat cu răspunsuri concrete. Pentru încetinirea circulaţiei virusului, transmit epidemiologii, se poate purta mască, se poate păstra distanţa şi igiena, dar de asemenea este important să fie limitate interacţiunile sociale.

"Nu sunt prea multe soluţii, în afară de lockdown, dar putem interpreta în feluri diferite", a declarat epidemiologul Antoine Flahault.

Sursa: DC News

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si