Ministerul Agriculturii de la Paris a anunțat că virusul gripei aviare H5N8 a fost găsit în această săptămână într-o curte din regiunea Ardeni.

Animale sacrificate

Rațe, găini, curcani și porumbei au fost sacrificate, ca măsură de prevenție. 25 de cazuri au fost găsite de la 1 august și până acum în Europa, atât la păsări de curte, cât și la cele sălbatice.


Două cazuri de H5N8 au fost găsite în Belgia și unul în Luxemburg săptămâna trecută.

Citeste si: 21 de noi focare de pestă porcină africană în România

Virusul gripei aviare
Ministerul Agriculturii din Paris recomandă ca fermierii să își închidă păsările, în caz contrar, acestea ar putea fi sacrificate[Sursa foto: PixaBay]

A crescut valoarea riscului 

Franța a decis să crească valoarea riscului de la „neglijabil” la „moderat”, iar în anumite zone păsările vor fi ținute închise.

Restricții comerciale

Țările care importă carne de pasăre, în special Asia, ar putea impune restricții comerciale pentru produsele care conțin carne de pasăre. Aproape trei milioane de păsări au fost sacrificate în iarna trecută pentru a putea opri evoluția virusului gripei aviare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un nou virus amenință omenirea. China a anunțat primul caz de transmitere la om a tulpinei gripei aviare H10N3

Virusul gripei aviare H5N8 a afectat producția de carne de pasăre în Asia în anul 2014, iar în același an a apărut și în Europa.

Ar putea lua oamenii virusul gripei aviare

Până în acest moment nu există cazuri în care virusul gripei aviare s-a transmis de la păsări la oameni.

Descoperirea focarelor a pornit campania de sacrificare, iar persoanelor care au păsări li s-a spus să le țină închise pentru a evita o posibilă infectare.

Citeste si: Rusia a înregistrat primele cazuri de transmitere a gripei aviare la om


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si