Federaţia Română de Fotbal a modificat, miercuri, 28 octombrie, protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor, astfel că jucătorii şi oficialii depistaţi pozitiv la COVID-19 nu vor trebui retestaţi RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Sunt exceptate persoanele cu munodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă 

„Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis azi modificarea protocolului medical pentru desfăşurarea competiţiilor.

Prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitiv în urma testării COVID, conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”, informează site-ul oficial al FRF.

Citeste si: Gică Hagi s-a împrumutat cu 3,5 milioane de euro la bancă! Vezi ce face “Regele” cu banii!

Citeste si: Ce oraș din România va avea un stadion în valoare de 45 de milioane de euro și sală polivalentă de 27 de milioane de euro

Dacă la retestarea unui jucător în termenul de 90 de zile, acesta iese pozitiv, atunci nu poate fi considerat infectat

În cazul în care o persoană este totuşi retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Așadar, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi îşi pot desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În altă ordine de idei, trebuie precizat că finalul sezonului trecut al primei ligi de fotbal a fost grav afectat din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 în rândul jucătorilor.

Sursa: Capital.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si