Panicați cu gândul la o criză a alimentelor, mulți se îmbulzesc în loc să evite pe cât posibil locurile aglomerate. Imaginile descriu cel mai bine "vânătoarea" despre care autoritățile spun că este nejustificată.

Imaginile au fost filmate într-un supermarket oarecare din Bacău unde clienții- în marea lor majoritate pensionari- se îngrămădesc, lipiți unii de alții, la raioanele cu mâncare. Cei mai mulți caută produse congelate, care rezistă în timp, iar alții sunt încărcați de pachete cu hârtie igienică.

Nu par speriați ca printre ei ar putea fi vreun bolnav, ci mai degrabă amuzați de situația care i-ar putea pune în pericol:

Cu aceeași repeziciune, clienții epuizează și uleiul. Nu îl mai cumpără cu sticla, ci cu bax.

La alt supermarket, dar din București, așteaptă la case neobișnuit de mulți clienți și aproape toți au căruțurile încărcate. Nicio pungă de orez și nici paste nu mai sunt la vânzare deși angajații abia le puseseră pe rafuri. O femeie aflată la cumpărături spune că printre raioanele pustiite de alimente tot a găsit una-alta:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Frigiderele stau goale. Carne nu mai e deloc.

Citeste si: Obiectiv turistic închis din cauza CORONAVIRUS

La raftul cu supe la plic, mai sunt doar câteva cutii. Conservele, bulionul și ciupercile la borcan au dispărut tot printre primele ca în vremuri de război. După ce au stat la coadă și s-au înghesuit să golească rafturile, clienții acestui supermarket au arătat- totuși- că țin la igienă:

Citeste si: Spania a declarat stare de alertă. Sánchez: Nu este exclus ca într-o săptămână să ajungem la 10.000 de cazuri

Imagini ca acestea vedem peste tot în țară. În alt supermarket, la Galați, dilema- în vremuri de calm și cumpătare- nu e "cum ne protejăm?", ci "cât să cumpărăm”.

Citeste si: Au murit două foste colege de salon ale tinerei din Hunedoara, infectată cu coronavirus. Care au fost motivele decesului

Cei mai mulți dintre românii care se grăbesc să-și facă provizii se gândesc la ce e mai rău deși marile magazine au anunțat că dispun de alimente suficiente. Grija așadar nejustificată i-ar putea expune unui risc inutil dacă ne gândim la îndemnurile autorităților: evitați locurile aglomerate și păstrați 4 metri distanță unii față de alții!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si