Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Pentru masa de Paște din acest an, puteți încerca această rețetă de pulpă de miel la cuptor cu vine. Este pur și simplu delicioasă!

Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui. Desi este un sortiment de carne rosie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu.

Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm.

Cum pregătirile de Paşte au intrat pe ultima sută de metri, ne-am gândit să-ţi spunem câte ceva despre carnea de miel, laitmotivul acestei sărbători la români.

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Câte calorii are carnea de miel?

In plus este foarte frageda, iar 100 de grame de carne de miel contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol.

friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor
friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor

Citeste si: Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Iată cea mai delicioasă rețetă de friptură pentru Paște 2020!

Friptura de miel nu poate să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte dar poate fi consumată şi în restul anului, mai ales că în supermarket găseşti în orice perioadă carne de miel.

Pentru ca friptura să iasă exact ca şi cea pregătită de bunica, trebuie să urmaţi o reţetă simplă.

Reţeta este garantată, mai ales dacă veţi pune toate ierburile aromatice şi usturoiul, care sunt de fapt secretele reuşitei depline…

Citeste si: Marinadă pentru miel pentru o friptură fragedă și extrem de gustoasă. Iată secretul!

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Ingrediente

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)
  • 2 kg cartofi noi
  • 6-7 caţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apa
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 2-3 crenguţe rozmarin
  • 2-3 crengute măghiran proaspăt
  • sare
  • piper

friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor
friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor

Citeste si: Pască fără aluat ”a la Bahmu”! Cum să prepari o prăjitură delicioasă ideală pentru Sărbătorile Pascale! VIDEO!

Mod de preparare

Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe.

Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul.

Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei.

Citeste si: Drob de miel. Rețeta veche a lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă tot gustul!

Friptură de miel la cuptor cu vin.

Pulpă de miel la cuptor. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte.

friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor
friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor

O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran.

Citeste si: Cum se vopsesc ouăle. Greșeala pe care o fac mulți an de an

Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor.

După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute.

În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.

Baiț sau marinată pentru carnea de miel

Atunci când carnea este marinată capătă un gust, o culoare și o aromă aparte.

Citeste si: Cât se fierb ouăle. Timpul corect pentru a ieși exact cum vrei

Carnea marinată absoarbe lichidul în care este pusă, iar după ce este gătită este mult mai suculentă. În plus, carnea va fi gata mult mai rapid.

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Ingrediente:

  • Vin alb
  • Ulei de masline
  • Usturoi (de preferat verde)
  • Menta
  • Cimbru
  • Un pic de busuioc
  • Foi de dafin
  • Piper
  • Boia dulce
  • Sare

Mod de preparare

Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust.

friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor
friptura de miel la cuptor cu vin pulpa de miel la cuptor

Citeste si: Sarmale. Cum se prepară cele mai gustoase sarmale pentru masa de Paște

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii. Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente), potrivit bucatarulpriceput.ro.

Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne. Vasul cu carne se pune la frigider.

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă

Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa elegantă din ziua de Paşte. Totuşi, unele persoane le evită ori sunt reţinute faţă de ele din cauza mirosului specific care persistă uneori până după gătire. Iată câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să reduceţi sau chiar să eliminaţi în totalitate acest neajuns.

Citeste si: Salata boeuf de Paște. Aceasta este rețeta corectă! Ani la rând, mulți au preparat-o greșit

Alegeţi pe cât este posibil cu ştiinţă carnea pe care doriţi să o preparaţi. Cu cât carnea aleasă este mai tânără, cu atât mirosul este mai puţin strident iar eliminarea acestuia devine mai simplă. În plus, organismul o va digera şi mai uşor decât pe cea bătrână.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poartă grăsimea animală. Eliminaţi cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.

Gătiţi carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Puteţi adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.

Citeste si: Cum se vopsesc ouăle. Greșeala pe care o fac mulți an de an

Carnea de miel este prezentată uneori ca o sursă de sănătate, alteori ca o adevărată ameninţare pentru organismul noastru. Prima situaţie se asociază cu un consum echilibrat, în vreme ce a doua cu excesul şi abaterile de la recomandările medicilor şi nutriţioniştilor.

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Ce beneficii are carnea de miel pentru sănătatea noastră?

Este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.

Datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.

Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște

Friptură de miel la cuptor cu vin. Pulpă de miel la cuptor. Mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.

Vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. 

Citeste si: Rețete de Paște. Iată cum să faci cei mai buni cozonaci! Te va invidia toată lumea! Rețetă cozonac

Carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si