Friptura de miel la tavă. Este una dintre cele mai vechi rețete care se face în casele românilor din moși-strămoși. Friptura de miel la tavă îi va da peste cap pe invitați, chiar dacă la „invitați” ne referim la familia din casă, dată fiind starea de urgență cauzată de covid-19.
Friptura de miel la tavă. Citeste si: Macrou marinat. O rețetă perfectă pentru Florii: E dezlegare la pește
Rețeta specială de Paște. Află cum să prepari friptură de miel la tavă fără să comiți greșeli
Friptura de miel la tavă. Ingredientele necesare pentru realizarea unei fripturi de miel la tavă, de succes, sunt:
- pulpă de miel, 1 buc;
- lămâie, 50 g;
- boia de ardei dulce, 10 g;
- ulei 50 g;
- sare după gust.
Friptura de miel la tavă. Primul pas este curățarea cărnii de miel. Pulpa de miel se curăță de pielițe, se spală în mai multe ape.
Friptura de miel la tavă. Pasul doi: pulpa se freacă cu lămâie, se pudrează cu boia de ardei, se sărează și se lasă să stea două ore.
Friptura de miel la tavă. Pasul trei: se unge cu ulei, se așază într-o tavă cu restul de ulei și puțină apă.
Friptura de miel la tavă. Pasul patru: Tava se dă la cuptor și se frige la un foc potrivit, stropindu-se pulpa din când în când cu sosul format în tavă.
Friptura de miel la tavă. Citeste si: Ouă roșii vopsite natural: Rețeta-minune pentru Paște pe care trebuie să o păstrezi
Friptura de miel la tavă. La pasul cinci: Vă urăm poftă bună să aveți!
Friptura de miel la tavă. Citeste si: 5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel