Friptura de pui este un preparat ideal pentru orice ocazie. Fie că este vorba de mese în familie sau petreceri, preparatele din pui la gratar sunt nelipsite. Savoarea unei fripturi perfecte  de pui este o plăcere atât pentru cei mici cât și pentru adulți. 

Friptura de pui. Aveți grijă la temperatura cărnii!

În primul rând, asigură-te că temperatura cărnii nu este foarte ridicată.

„Dacă folosești un grill pe gaz, temperatura ideală este cea medie spre înaltă  — în jur de 180 de grade”. Dar dacă folosești cărbuni ca să pregătești aripioare, împinge cărbunii într-o parte a grătarului, astfel încât puiul să fie gătit la căldură indirectă”,spune Courtney.

Citeste si: Cartofi la cuptor. Ingredientul secret care îi face delicioși

Nu deschideți frecvent ușa grill-ului

Al doilea pas către friptura perfectă este să nu lasați grătarul deschis pentru a nu se pierde caldură. De fiecare dată când deschideți ușa grill-ului temperatura scade. Potrivit ar fi să folosiți un termometru pentru carne. Temperatura perfecta, potrivit lui Courtney, este cea de 76 de grade.  Termometrul se introduce în partea cea mai groasă a bucății respective de carne.

Citeste si: Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

friptură de pui
Ce trebuie să știi când pregătești carnea de pui la grătar[Sursa foto: unsplash.com]

Așteaptați câteva minute înainte de a asezona carnea cu sosul preferat

Al treilea pas il constituie asezonarea cărnii. „Sosul formează o crustă caramelizată, dar adăugându-l prea devreme, zahărul se va arde prea repede și va fi mult mai greu să-ți dai seama dacă s-a făcut carnea”, spune Courtney.

Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat

Nu aglomerați grill-ul, evitați să amestecați legumele cu carnea

Chiar dacă este tentant să gătiți atît carnea cât și legumele în același timp, evitați să o faceți. Carne se gătește la temperaturi diferite față de legume. „Asta înseamnă flăcări mai mari și un gust de ars al cărnii”, a explicat Coutney.

Citeste si: Ce ingrediente poţi folosi în omletă. Sigur nu ştiai acest lucru. O transformă total!

Gătiți carnea separat

Pieptul, aripioarele și pulpele se gătesc la temperaturi diferite. Courteny sugerează ca pieptul de pui să fie întors de 4 ori în procesul de gătire. Tot aceasta afirmă că un piept de pui gătit corect se va dezlipi cu ușurință de pe grătar.

Nu vă grăbiți să taiați carnea

Pentru a nu deveni uscată, carnea trebuie sa se răcească. Pentru bucațiile mici de carne sunt suficiente doar 5 minute, în timp ce pentru un pui întreg este nevoie de aproximativ 15-30 de minute.

Citeste si: Ai mancat oua prajite sau cartofi prajiti? Este interzis sa faci sport intens sau sa te culci imediat dupa

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ce trebuie să știi când pregătești carnea de pui la grătar
Ce trebuie să știi când pregătești carnea de pui la grătar[Sursa foto: unsplash.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si