ANAF  ia în vizor frizerii și coafezele. Mai exact, Fiscul încearcă să convingă persoanele fizice care prestează activități în saloane să declare veniturile realizate în urma activităților de înfrumusețare.

Fisc încurajează românii să ceară bon fiscal

Românii sunt încurajați de Fisc să ceară bon fiscal atunci când merg pentru a se epila sau a se tunde, potrivit Digi24.ro.  

Citește și: "Taxa pe boală", eliminată parțial, după trei luni de controverse. Premierul pune piciorul în prag: "Să vină azi să lucreze la Guvern toată conducerea CNAS"

Frizerii și coafezele, luați în vizor de ANAF.

Frizerii și coafezele, luați în vizor de ANAF.

[Sursa foto: istock]

,, Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit", spun cei de la Fisc. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un tuns și coafat poate ajunge de la câțiva lei, la câteva sute de lei în saloanele din București sau marile orașe. Acesta ar putea fi un motiv pentru care Fiscul vrea ca aceste venituri să fie declarate și impozitate.

Tot în acest scop, Fiscul îi încurajează și pe cei care obțin încasări, oferind astfel de servicii, să își declare veniturile. În acest caz, au obligația de a depune declarația unică.

Termenul limită este pe data de 27 mai.

Ce se arată în comunicatul transmis de ANAF?

Iată ce a transmis ANAF:

Citește și: Inspectorii ANAF vor merge cu arma la ei ca să recupereze datoriile românilor la stat

Frizerii și coafezele, luați în vizor de ANAF

Frizerii și coafezele, luați în vizor de ANAF

[Sursa foto: Istock]

„Programul de conformare își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care vor realiza venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală.

O informare adecvată va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea
unor astfel de venituri și va reduce riscul penalizărilor/amenzilor în cazul unor controale sau inspecții fiscale.

Grupurile țintă ale acestui program de conformare sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obțin venituri din acest gen de activități (PFA, ÎI, ÎF, persoane care au absolvit cursurile unor școli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) și, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc.

Ca și în anii trecuți, ANAF va publica materiale informative privind impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumusețare și va organiza seminarii web cu tema ”Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”. Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si