Aronia, fructul originar din estul Americii de Nord, a devenit vedeta unei fabrici din județul Buzău. Pentru dulceața de aronia, angajații fabricii din Vernești lucrează la foc continuu. Prima etapă este curățarea de codițe și coji.

Citește și: Ce fruct să mănânci seara ca să adormi mai repede

Cum se prepară dulceața din fructul astronauților 

Angajat: ”Este migălos.

Trebuie să ai foarte mare răbdare, atenție.”

După ce au curățat foarte bine, angajații trec la al doilea pas: fructele sunt puse la fiert. Totul se face manual și cu foarte mare atenție pentru ca bobițele să rămână întregi.

Ramona Rătescu, șef echipă: ”Merg în cazan, la pregătire, după care merg la sterilizat, apoi se șterge borcanul de impurități și cam asta este procedura la dulceață.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Întregul proces durează trei ore, atât cât trebuie pentru a obține același gust ca atunci când dulceața e făcută în casă.

Produsele din acest fruct sunt la mare căutare. Clienții care le încearcă spun că nu au mai gustat ceva atât de bun.

Client: ”Gustul este crud. Prima dată îți lasă gura pungă. Gustul crud. Oricum, antioxidant fiind, foarte bun.”

Originar din America de Nord, fructul este o bogată sursă de vitamine

Fructul poate fi combinat și cu merele, iar rezultatul este la fel de delicios și cu multe beneficii pentru program.

Marian Tudor, producător: ”Să știți că oamenii au început să se obișnuiască, în primul rând și datorită faptului că s-a dus zvonul că au foarte mulți antiacizi, polifeni, antocini și multe alte chestii care fac foarte bine organismului.”

În fabrica de la Vernești sunt obținute mai multe sortimente de dulceață, dar și conserve din legume. Toate produsele sunt vândute în diferite magazine din Capitală și Buzău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si